Reklam
Reklam
674adad3c9a95
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Kasım, 2024 12:29 tarihinde yayınlandı
0

KTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Öncesi Eskipazar’ı Ziyaret Etti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nı Eskipazar ilçesinde düzenleme kararı aldı.

Toplantı öncesinde KTSO heyeti, ilçedeki sanayi işletmelerini ziyaret ederek sektör çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Genel Sekreter’in katıldığı ziyarette, ilçede faaliyet gösteren çeşitli firmalar yerinde incelendi.

ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEKİ FİRMALAR ZİYARET EDİLDİ

Ziyaret kapsamında taş ve mermer işleme alanında çalışan Native Maden Ltd. Şti., pelet üretimi ve orman ürünleriyle Yaman Orman Ürünleri Ltd. Şti., ayakkabı imalatında Olivia Ayakkabı Ltd. Şti., soda ve gazlı içecek üretiminde Della Gıda A.Ş., Eskipazar’ın coğrafi işareti olan “Sarı Traverten Taşı”nı işleyen Köksal Ltd. Şti. ve turizm sektöründe hizmet veren Hadriana Palace Otel ziyaret edildi.

İLÇEYE KATKI SUNACAK PROJELER KONUŞULDU

Ziyaretlerde firmaların karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve Eskipazar’a yönelik yapılabilecek katkılar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. KTSO yetkilileri, ilçe ekonomisinin geliştirilmesi için sanayi ve turizm alanlarında daha fazla destek sağlanacağını ifade etti.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın ardından ilçeye yönelik çözüm önerilerinin değerlendirilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin