Reklam
Reklam
67629a0a6436b
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Aralık, 2024 12:47 tarihinde yayınlandı
0

KTSO Heyeti’nden Kastamonu’ya Ziyaret

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Batı Karadeniz Bölgesi’nde birlik ve beraberlik içerisinde bölgesel kalkınmayı hedefleyen projeler üzerine istişarelerde bulunmak amacıyla Kastamonu’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaret programına KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile genel sekreter katılım sağladı.

Program kapsamında ilk durak, Kastamonu Kent Müzesi oldu. KTSO heyeti, müzede Kastamonu’nun tarihi, turistik değerleri ve önemli dönüm noktalarına ilişkin bilgileri ayrıntılı şekilde inceledi.

Ardından Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ziyaret edildi. KATSO Meclis Başkanı Turgay Dellaloğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıklıoğlu ve diğer üyelerle bir araya gelen KTSO heyeti, karşılıklı iş birliği ve projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. KTSO Başkanı Fatih Çapraz, nazik ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti.

Bir sonraki ziyaret Kastamonu Ticaret Borsası’na yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İzbeli, KTSO heyetini ağırlayarak mevcut ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Çapraz, sıcak karşılama ve paylaşılan değerli bilgiler için teşekkürlerini sundu.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ziyaretleri kapsamında, ilk durak Kastamonu Ticaret Borsası’nın projelerinden biri olan ve hızla faaliyetlerine devam eden Kastamonu Endüstriyel Orman Ürünleri Ortak Kullanım İşleme Tesisi (KASWOOD) oldu. Borsa Başkanı İzbeli, tesisin faaliyetlerini detaylı şekilde tanıtarak katma değer sağlayan bu projenin önemini vurguladı.

Heyetin ikinci durağı, Gülcan Mobilya firması oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet E. Gülcan, firmanın modern kalite anlayışıyla şekillenen üretim ve proje hedeflerini aktardı. Gülcan, pazara sundukları ürünlerde yüksek kalite, çok işlevsellik ve ekonomik kriterleri ön planda tuttuklarını ifade etti.

OSB ziyaretlerinin son adresi AKL Eldiven firması oldu. Firma yetkilileri, 2017 yılında faaliyete başlayan fabrikanın dışa bağımlılığı azaltmayı ve istihdam sağlamayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, iş eldivenleri ve koruyucu tulum üretiminde fiyat-kalite dengesine büyük önem verdiklerini vurguladı. KTSO heyeti, Kastamonu’da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından bölgesel iş birliği ve kalkınma projelerinde önemli kazanımlar sağladıklarını belirterek Kastamonu’daki kurum ve firmalara teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin