\"\"
KTSO Başkanı Namal’dan Açıklamalar - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:35
Güneş 07:00
Öğle 13:04
İkindi 16:21
Akşam 18:59
Yatsı 20:18
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2014 17:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO Başkanı Namal’dan Açıklamalar

Namal:  “Türkiye’de 17 Aralık beklentileri boşa çıktı. Yatırımcılarımızın ve Sanayicimizin bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması gerekiyor.  Karabük’ün sanayi noktasında gelişmesinde İsmetpaşa Bölgesinin Endüstri yada İhtisas OSB  alanı ilan edilmesi lazım. Filyos Liman Projesi Karabük’e çok şey katacaktır. Karabük’te İnsiyatif Gurubunu oluşturmamız lazım”

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, 17 Aralık olaylarından sonra Türkiye’deki beklentilerin boşa çıktığının görüldüğünü söyledi.

Başkan Namal, gerek kurda gerekse faizde ciddi inişler oluştuğunu belirterek, “ İhracat rakamlarımızda artışlar oldu. Karabük’te ihracat rakamları da yükselirken, KARDEMİR’in yaptığı yatırımlardan dolayı ithalat rakamları daha fazla. Önümüzde iki tane seçim var ve birebir istikrar ve güven noktasında işadamların yatırımları olacağından bu seçim ekonomiyi etkileyecektir. İnşallah olumlu yönde olur. Tüketici endeksine bakıldığında ülkemizde tüketimin azalmasıyla ithalatın azalması hesaplanarak cari açığın düşürülmesi planlanmaktaydı. Bu planlar hedefine biraz ulaştı ama Enflasyonun iki rakamlı haneye çıkmasına neden oldu. İç pazarda KOBİ ve sanayiciler ile perakende üreticilerin dışa açılarak ihracat yapması gerekiyordu. Çünkü iç tüketimin azalmasıyla veriler bu şekilde ihracatla artırılması gerekiyordu. Ancak ekonomik verilere bakıldığında 391 milyon dolarlık borcun devlet borcu değil, yurt dışına iş yapan banka ve işadamların borcu. Bu ciddi bir boyut. Biz kurdan direk etkilenen ülkeyiz. Yatırımcılarımızın ve sanayicimizin bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması gerekiyor. Kurun yüksek olması turizmcileri sevindirirken, vatandaşımız açısında sıkıntılı bir durum oluşturacak. Hereksin tasarruf yaparak tedbirli olması gerekir” dedi.

Faiz indirimi beklentisi hakkında da konuşan Namal, “ Faizler yükselirken birden yükseliyor ama düşerken de psikolojik olarak herkes hızlı düşmeyi bekliyor ama bu beklenti olmaz. Yıl sonuna kadar ancak 1.5 puan bazın düşüş bekliyoruz. Türkiye ekonomisinin 17 Aralık’tan öncesine gelmesi önümüzdeki Nisan Mayıs ayından önce olmaz. Birde dün Avrupa Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimi oldu. Bu Euro ve dolarda düşüş yapar ama Türkiye’de faiz indirimi olduğunda Euro ve dolarda artış olur” ifadesinde bulundu.

“SANAYİ GELİŞİMİNDE İSMETPAŞA BÖLGESİ ÖNEMLİ”

Karabük’e dışarıdan yatırımcıların gelmesiyle kentteki insanların yatırım yapmasının arasında fark olmadığını ifade eden TSO Başkanı Sedat Namal, “ Aynı fabrikayı aynı insanlar kuracak ve çalışan sayısı aynı olacak. Bizim zaten dışarıdan gelecek yatırımcıya verecek yeterli yerimizde yok. Karabük OSB’de otomobil ya da demir çelik fabrikası 200- 300 dönüm yer istese bu boyutta bir yerimiz bile yok. Onun için Karabük’ün sanayi noktasında gelişmesinin ve 50 yıllık plan noktasında da istikrara kavuşmasının tek nedeni Eskipazar İsmetpaşa bölgesinin ihtisas yada endüstri sanayi bölge ilan edilmesi lazım. Bizim planlarımızla siyasilerimizin desteklemesi ile bu genişlemeyi acilen yapmalıyız. Çünkü burası bizim Karadeniz’e, Marmara’ya açılan bir kapımız. Devlet demi yolları, su ve elektrik sorunu yok. Bu noktada bunu değerlendirebiliriz. Şimdi Yeni Mahalle’deki haddehaneler yavaş yavaş kalkıyor ama yeşil mahalle bölgesindeki haddehanelerin şehir dışına çıkarılması çok zor ve rantabl olmayacağını düşünüyorum. Firmaları taşıyabileceğimiz yerler olması lazım. Devlet tamamına taşınması için teşvik de verse onlara vereceğimiz yerimiz bile yok. 10 yıl önce Karabük nasıldı şimdi nasıl oldu. Gittikçe gelişiyor. KARDEMİR bile, OSB bile Karabük’ün mahallesi gibi kalacak. 100 yıllık bir plan yaparak projelendirmemiz lazım. Şimdi KARDEMİR’in içindeki yatırımlar ekonomik olarak kente katkı sağlar ama istihdam alanında bir şey sağlamaz. Karabük’ün sanayi geleceğinde yatırım noktasında OSB alanında kurulacak fabrikalar haricinde Karabük’e bir sanayi kuruluşu geleceğini zannetmiyorum. Bizim genişleme alanını çözmemiz lazım. Ortak fikirle kazanım elde etmemiz lazım” dedi.

“FİLYOS LİMAN PROJESİ KARABÜK’E ÇOK ŞEY KATACAKTIR”

Filyos Liman Projesinin Karabük’e çok şey katacağını da anlatan  Namal şunları söyledi:

“ Filyos liman projesinde alt yapı ihalesini kazanan firma onaylandı ve en kısa zaman çalışmaya başlanır. Bizim Filyos limanını Karabük’e çok iyi anlatmamız lazım. Bu bizim olmazsa olmazımız gözüküyor ama bu uzun soluklu bir yatırım. Burada ilk yatırımın yapılacağı tarih ise 2018 sonu yada 2019 yılı başıdır. Filyos liman projesi Karabük’e çok şey katacaktır ama 4 yıllık süreç önümüzde var. Oradan 4 yıl beklenti yok. Onun için Karabük’ün Anadolu’ya, Karadeniz’e ve Marmara’ya açılan kapısı İsmetpaşa mevkisidir. Orayı endüstri yada ihtisas organize sanayi bölgesi yapmamız lazım. İzlenecek yol ise toplu gidilen davetlerde ortaya konulan menüyü uymak zorunda kalırsınız. Karabük’ün de bunu yapması lazım. Karabük’ün bu menüyü şimdiden ortaya koyması lazım. Karabük’te siyasi senaristler, toplum mühendisleri ve dedikodu üretme merkezileri var. Bunları aşmamız lazım. Herkesin birbirini sevmesi lazım. Karabük’te herkes kaybeder ve kazanır. Kaybetmenin anlamı yok kazanmamız lazım,”

“KARABÜK’TE İNSİYATİF GURUBUNU OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Karabük’te bulunan diğer oda başkanları ile organizasyon yaparak etkin demokratik sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmek için program hazırlığında olduklarını da anlatan Namal, “Onların da kabul ettiği bir noktada hem fikir birliği, hem de sanayi, turizm ve Karabük’ün gelişmesi noktasında Karabük inisiyatif adından bir grup oluşturmak zorundayız. Her yerden bir sesin çıkması, siyasilerimizi rantabl kullanmamız lazım. Belediye başkanımıza herkes gidip bir şey istemesinden ziyade toplu karar alıp kentin menfaatine olan şeyleri istemek lazım. Siyasilerimize bu şekilde talepleri iletmek için istişare toplantısı yapacağız. İnsanlar birbirini kırmak istemez ama insanların da bulunduğu şart ve koşullar çok etkin. Ben TSO başkanıysam Karabük’te odamızın üyeleri ve sanayicileri ile ilgili bir konu olduğunda doğru olan bütün konularda esnafımızın işadamımızın sanayicimizin yanında olmamız lazım. Ama bazı kurumların başında olan insanların kendi sorumluluklarını da bilmeleri gerekir. Sadece o fabrikanın sanayinin yada kurumun sorumluluğu değil. Onların sosyal sorumlulukları ve Karabük’e olan sorumlulukları da var ve bunu iyi bilmeleri lazım. Burada hep beraber geçinip kenti hep birlikte kalkındıracaksak ortak hareket etmemiz lazım. KARDEMİR ve Belediye arasında olan bir konu var ve o düzelir. Bir araya gelirler sorunu çözerler. Ama bizim siyasi tarafımız olmaz. Bizim siyasi kimliğimiz ideolojimiz ve tarafımız istikrar, güven ve para kazanmaktır” ifadesinde bulundu.

Adının son günlerde Milletvekili adayı olarak geçtiğinin de hatırlatıldığı Namal, “Karabük TSO başkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı ve Rektörlük eşdeğer görevler. Bunlar Karabük’e hizmet eden noktada düşünülebilir. Rantabl noktasında biz Karabük’e bu noktada faydalı olursak görevimizin başında oluruz. Milletvekili noktasında bir siyasi partiden aday olduğunuzda taraf olacaksınız. TSO odaları o şekilde değil. Karabük’te bu şekilde ihtiyaç duyulacak şekilde, yani milletvekili olmak için milletvekili olmak bizde olmaz. Yaptığımızı görevlerimiz ortada. Siyasiler önümüze bakarız konjektör neyi gerektir derler ama ben bunun tamamen sanayici, işadamları ve halkının vereceği kararlar olduğunu düşünüyorum. Karabük’e katma değeri yüksek olacak insanları hep birlikte seçersek Karabük kazanır” şeklinde cevapladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Mart Perşembe
1447 HİCRİ Ramazan 22
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:35
  Güneş
07:00
  Öğle
13:04
  İkindi
16:21
  Akşam
18:59
  Yatsı
20:18

Video Haberler

baru ile bartin il muftulugu arasinda diyanet genc ofis protokolu imzalandi MzkjMdvP

BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında “Diyanet Genç Ofis” protokolü imzalandı

universitesi gencler kuran i kerimi guzel okumak icin yaristi SbKVKyiK

Üniversitesi gençler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

bayram oncesi sehit mezarlarinda calismalar yapildi 1PM4NUIb

Bayram öncesi şehit mezarlarında çalışmalar yapıldı

trendyol 1 lig boluspor 1 corum fk 2 XnbOjVYV

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 – Çorum FK: 2

kastamonuda kisin hasar goren koy yollarinda onarim mesaisi I41BaDYD

Kastamonu’da kışın hasar gören köy yollarında onarım mesaisi

beun ile il tarim ve orman mudurlugu arasinda findikta kahverengi kokarcaya karsi bilimsel is cXKV4kzT

BEUN ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında fındıkta kahverengi kokarcaya karşı bilimsel iş birliği

teknik destek programinin 1 donem basarili orojeleri aciklandi aEX7BM9C

Teknik destek programının 1. dönem başarılı orojeleri açıklandı

baru ile bartin il muftulugu arasinda diyanet genc ofis protokolu imzalandi MzkjMdvP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında “Diyanet Genç Ofis” protokolü imzalandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla “Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin gelişimlerini desteklemek hedefiyle “Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü” yapıldı. Protokol, Rektörlük Senato Salonu’nda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezinde Diyanet Genç Ofis kurulacak. Diyanet Genç Ofis’te öğrencilere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacak. Ayrıca seminer, konferans, söyleşi gibi etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Gençlerimizin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunacak önemli bir iş birliğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 5 ay önce başlattığımız hazırlık sürecinin ardından Bartın İl Müftülüğü ile iş birliği protokolü imzalayarak Diyanet Genç Ofis’in Üniversitemizde kurulmasına yönelik önemli bir adım attık. Bu anlamlı iş birliğinin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, başta Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından Rektör Akkaya ve İl Müftüsü Keskin, Diyanet Genç Ofis’in kurulması planlanan alanda inceleme yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Mart Perşembe
1447 HİCRİ Ramazan 22
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:35
  Güneş
07:00
  Öğle
13:04
  İkindi
16:21
  Akşam
18:59
  Yatsı
20:18

Video Haberler

baru ile bartin il muftulugu arasinda diyanet genc ofis protokolu imzalandi MzkjMdvP

BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında “Diyanet Genç Ofis” protokolü imzalandı

universitesi gencler kuran i kerimi guzel okumak icin yaristi SbKVKyiK

Üniversitesi gençler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

bayram oncesi sehit mezarlarinda calismalar yapildi 1PM4NUIb

Bayram öncesi şehit mezarlarında çalışmalar yapıldı

trendyol 1 lig boluspor 1 corum fk 2 XnbOjVYV

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 – Çorum FK: 2

kastamonuda kisin hasar goren koy yollarinda onarim mesaisi I41BaDYD

Kastamonu’da kışın hasar gören köy yollarında onarım mesaisi

beun ile il tarim ve orman mudurlugu arasinda findikta kahverengi kokarcaya karsi bilimsel is cXKV4kzT

BEUN ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında fındıkta kahverengi kokarcaya karşı bilimsel iş birliği

teknik destek programinin 1 donem basarili orojeleri aciklandi aEX7BM9C

Teknik destek programının 1. dönem başarılı orojeleri açıklandı