blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Kasım, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO Başkanı Çapraz Ekim Ayı Çalışmalarını Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Ekim Ayı boyunca oda olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri bir basın açıklamasıyla değerlendirdi.

Çapraz, eğitimden sanayiye, iş birliği toplantılarından fuar etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede yürüttükleri çalışmaları paylaştı.

Başkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"7 Ekim tarihinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından Hami Kurumu olarak desteklenen Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenleri, sektörün önde gelen fuarlarından biri olan MAKTEK Avrasya Fuarı’na katıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, fuarda makine teknolojileri, CNC tezgâhları, endüstriyel robotlar ve yenilikçi üretim sistemlerine dair en son gelişmeleri yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Fuar, öğrencilere sektördeki en son trendleri öğrenme, iş dünyasıyla tanışma ve kariyer hedefleri konusunda yeni bakış açıları kazanma imkânı sundu.

3 - 5 Ekim 2024 Günlerini kapsayan Sigorta Sektörü Zirvesi ve İş Birliği Fuarı, Antalya Nest Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.​ Son dönemlerde meydana gelen felaketler ele alınarak, küresel ısınma ve çevresel kirliliğin de etkileriyle önümüzdeki süreçte çok daha büyük afetlerin yaşanabileceği hususları irdelenerek, gerekli tedbirleri alarak yaşanabilecek her türlü afete hazır hale gelmenin önemi vurgulandı. Fuara, odamızı temsilen Meclis Başkan Yardımcısı Kamil Ünal katıldı.

11 Ekim Tarihi’nde, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Tüm Asansör Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TAİSAD) iş birliği ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Karabük’te faaliyet gösteren A Tipi Muayene Kuruluşları ile Asansör Montaj ve Servis Firmaları katılım sağladı. Günümüzde kullanımı artan ve buna paralel olarak güvenlik önlemleri ve kullanım şekilleri ön plana çıkan asansörlerle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişleri yapıldı. Söz konusu toplantının ilimizde ve odamızda gerçekleştirilmesini sağlayan sanayi il müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.

15 Ekim tarihinde Dünya Odalar Federasyonu’nun “İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım” ana temasıyla düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi, TOBB’un ve ev sahipliğinde uluslararası iş dünyasının temsilcilerini katılımıyla gerçekleşti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak etkinliğe katılım sağladık. Ev sahipliği için Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

16 Ekim tarihinde, Karabük İl İstihdam Kurulu, tekstil sektöründe istihdam imkânlarını araştırma gezisi programı kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tekstil firmalarını ziyarette bulundu. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB İl Müdürlüğü, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) iş birliğiyle düzenlenen programda öğrenciler tekstil sektöründe ki çalışma koşullarını yerinde inceleme imkânı buldu.Öğrencileri firmalarında ağırlayan, ilimizin güzide firmalarına teşekkür ediyoruz.

17 Ekim Tarihi’nde, paydaş ve sponsor kurum olarak, TÜBİTAK 4007 Destekleme Programı “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor 3” etkinliğine Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi’nde katılım sağladık. Şenlikte, KTSO bünyesinde bulunan ülkemizin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili olan TOGG T10X akıllı cihazı da Bilim Şenliği’nde sergileme fırsatı bulduk.

17 Ekim Tarihi’nde, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nün daveti üzerine, Karabük’te faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ve iş insanlarıyla yapılan istişare toplantısına, üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla KTSO olarak katılım sağladık. Akademik ve araştırma faaliyetleri ile sanayi sektörünün ihtiyaçlarını uyumlu hale getirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla gerçekleşen toplantıda, yapılabilecek ortak çalışmalar ve iş birliklerini değerlendirdik. Karabük Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık Bey’e nazik ev sahipliliği ve bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz.

18 Ekim Tarihi’nde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun değerli destekleriyle, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı yardımı yaptık. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 230 öğrenciye hazırlanan kışlık botları, meslek lisesi müdürümüze teslim ettik. Odamızın her daim yanında olan bizlere desteklerini asla esirgemeyen TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.

22-26 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na KTSO ve Karabük Teknokent olarak stant açarak yerimizi aldık. Hem yerel tanıtımına hem de savunma sanayi alanında olası iş birliği fırsatlarını takip etmek adına çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Fuarda bulunan diğer katılımcı firmaları ziyaret ederek savunma sanayi alanında yapılmış olan çalışmaları inceleme fırsatı bulduk.

31 Ekim Tarihi’nde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) 2024 yılı 2.Dönem Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Müşterek Meslek Komitesi toplantıları ortak sorunların ve çözüm önerilerinin istişare edilmesi, sektörler arasında var olan ilişkilerin ve iş birliğinin güçlendirilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Akreditasyon çalışmaları ve Stratejik Plan hakkında sunum yaptık. Son olarak, TR 81 Batı Karadeniz bölgemiz ile ilgili BAKKA toplantılarında elde ettiğimiz bazı tespitlerle, herkesin dikkatini çekmek istiyorum. Veriler için ajansımıza teşekkür ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Haziran Cuma
1446 HİCRİ Zilhicce 17
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:55
  Akşam
20:30
  Yatsı
22:21

Çok Okunanlar

blank
Gündem

Karabük’te fahri trafik müfettişlerine tepki

blank
Karabük

TÜVTÜRK  Randevu Almada Zorluk Yaşanıyor

blank
Karabük

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Karabük’e Geliyor

blank
Karabük

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Şahin’den Yeni Anayasa Açıklaması

blank
Karabük

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

blank
Çevre

Yazıköy’ün yolları asfalt bekliyor

blank
Haberde İnsan

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

blank
Karabük

Yazıköy’de Geleneksel Keşkek Şöleni İle Kültürel Miras Canlanıyor

blank
Karabük

Karabük’te Yiyecek Bulamayan Ayılar Mahalle Ve Köylere İnmeye Başladı

blank
Eflani

Karabük’te Ateş Savaşçıları 7/24 Görevinin Başında

Video Haberler

blank

Akay, Karabük’ün Köylerinin İletişim Sorunu TBMM’ye Taşıdı

blank

Karabük’te içme suyu ile bahçe sulamak yasaklandı

blank

Vali Mustafa Yavuz’dan Jandarma Teşkilatı’nın 186. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

blank

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

blank

Highway Outlet AVM’de ‘adamına göre muamele’ kavgası

blank

Su borusu patladı, sürüklenen araçtaki sürücü mahsur kaldı

blank

Dolu yağışı ilçeyi beyaza bürüdü

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Haziran, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akay, Karabük’ün Köylerinin İletişim Sorunu TBMM’ye Taşıdı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet  Akay, Karabük'ün köylerinde yaşanan Telekom Şebeke sorununu TBMM gündemine taşıyarak, Ulaştırma Bakanına Karabük'te iletişim kuramayan köylerden haberiniz var mı diye sordu.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün köylerinde yaşanan telekomünikasyon şebeke sorununu TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

Karabük’ün köylerinde yaşanan telekom şebeke sorununu TBMM gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Karabüklü hemşehrilerimiz uzun zamandır yaşadığı iletişim sorununun çözülmesini istiyorlar. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde Karabük’lü hemşehrilerimizi iletişimden mahrum etmeyin.” dedi.

 KARABÜK’ÜN BİRÇOK KÖYÜNDE TELEFON ÇEKMİYOR

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Eflani, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Merkez ilçelerine bağlı birçok köyde yaşanan telekom şebeke sorununu gündeme taşıyan CHP’li Akay, “5G’ye geçme planları yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na soruyorum: Karabük’te iletişim kuramayan köylerden, yerleşim yerlerinizden haberiniz var mı? Hemşehrilerimiz telefon ve internet ortamı olmadığı için zor durumda. Karabük’ün Eflani, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Merkez ilçelerine bağlı birçok köyde telefonlar çekmiyor.” ifadelerini kullandı.

 VATANDAŞLARIMIZ KÖYLERİNDE, KÖŞE BUCAK TELEFON ÇEKEN YER ARIYOR

 Karabük’ün köylerinde yaşanan telefon şebeke sorunun önemine dikkat çeken CHP’li Akay, köylerde yaşayan Karabüklülerin acil durumlarda dahi kimseye ulaşamadığının altını çizerek, “Hemşehrilerimiz acil durumlarda dahi kimseye ulaşamıyor; vatandaşlarımız sıcakta, soğukta, yağmurda, fırtınada telefon görüşmesi yapmak için yüksek yerlere çıkıyor, köşe bucak telefon çeken yer arıyor.” dedi.

 KARABÜKLÜ HEMŞEHRİLERİMİZ İLETİŞİM SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

 Sorunun çözümü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sesleniyorum: Karabüklü hemşehrilerimiz uzun zamandır yaşadığı iletişim sorununun çözülmesini istiyorlar. Karabüklü hemşehrilerimizi görmezden gelmeyin, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde Karabüklü hemşehrilerimizi iletişimden mahrum etmeyin.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Haziran Cuma
1446 HİCRİ Zilhicce 17
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:55
  Akşam
20:30
  Yatsı
22:21

Çok Okunanlar

blank
Gündem

Karabük’te fahri trafik müfettişlerine tepki

blank
Karabük

TÜVTÜRK  Randevu Almada Zorluk Yaşanıyor

blank
Karabük

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Karabük’e Geliyor

blank
Karabük

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Şahin’den Yeni Anayasa Açıklaması

blank
Karabük

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

blank
Çevre

Yazıköy’ün yolları asfalt bekliyor

blank
Haberde İnsan

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

blank
Karabük

Yazıköy’de Geleneksel Keşkek Şöleni İle Kültürel Miras Canlanıyor

blank
Karabük

Karabük’te Yiyecek Bulamayan Ayılar Mahalle Ve Köylere İnmeye Başladı

blank
Eflani

Karabük’te Ateş Savaşçıları 7/24 Görevinin Başında

Video Haberler

blank

Akay, Karabük’ün Köylerinin İletişim Sorunu TBMM’ye Taşıdı

blank

Karabük’te içme suyu ile bahçe sulamak yasaklandı

blank

Vali Mustafa Yavuz’dan Jandarma Teşkilatı’nın 186. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

blank

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

blank

Highway Outlet AVM’de ‘adamına göre muamele’ kavgası

blank

Su borusu patladı, sürüklenen araçtaki sürücü mahsur kaldı

blank

Dolu yağışı ilçeyi beyaza bürüdü