KTSO Başkanı Çapraz ANKİROS Fuarını Ziyaret Etti - Karabük Haber Postası
66f142aa40e91 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Eylül, 2024 13:28 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO Başkanı Çapraz ANKİROS Fuarını Ziyaret Etti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Başkan Yardımcısı Cenk Gedikoğlu ve Karabük OSB Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yunus Çelik, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ANKİROS 2024 Fuarı’na katılım sağladı.

Fuarda, Karabük’ün önde gelen sanayi kuruluşlarının stantlarını ziyaret eden Çapraz, firmaların ekonomiye sundukları katkılardan dolayı yetkililere teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.

Demir – çelik, döküm, demir dışı metalürji teknolojileri, makina ve ürünlerinin en önemli buluşma noktalarından biri olarak bilinen ANKİROS Fuarı’nda, Karabük’ün sanayi potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi. Başkan Fatih Çapraz, Karabük’ün bu sektördeki gücünü ve katkısını vurgulayarak, fuarın hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından verimli geçtiğini belirtti.

Başkan Çapraz, “Karabük olarak bu tür organizasyonlarda yer almak, şehrimizin ve sanayimizin gelişimine katkı sağlıyor. Katılım sağlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin