Reklam
Reklam
66f142aa40e91 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Eylül, 2024 13:28 tarihinde yayınlandı
0

KTSO Başkanı Çapraz ANKİROS Fuarını Ziyaret Etti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Başkan Yardımcısı Cenk Gedikoğlu ve Karabük OSB Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yunus Çelik, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ANKİROS 2024 Fuarı’na katılım sağladı.

Fuarda, Karabük’ün önde gelen sanayi kuruluşlarının stantlarını ziyaret eden Çapraz, firmaların ekonomiye sundukları katkılardan dolayı yetkililere teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.

Demir – çelik, döküm, demir dışı metalürji teknolojileri, makina ve ürünlerinin en önemli buluşma noktalarından biri olarak bilinen ANKİROS Fuarı’nda, Karabük’ün sanayi potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi. Başkan Fatih Çapraz, Karabük’ün bu sektördeki gücünü ve katkısını vurgulayarak, fuarın hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından verimli geçtiğini belirtti.

Başkan Çapraz, “Karabük olarak bu tür organizasyonlarda yer almak, şehrimizin ve sanayimizin gelişimine katkı sağlıyor. Katılım sağlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tsodan mengen ascilik kampina stratejik destek UnU9l8I1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.

Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.

Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin