Reklam
Reklam
6799f4b31819e
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
29 Ocak, 2025 12:28 tarihinde yayınlandı
0

KTSO 2025 Yılı İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) 2025 yılı ilk olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da katıldı.

Toplantıda, KTSO Başkanı Fatih Çapraz, Karabük’ün kalkınma sürecinde önem arz eden konulara dikkat çekerek çeşitli önerilerde bulundu. Çapraz, Karabük’ün kent kültürü kimliğinin öne çıkarılması ve bir kent simgesinin belirlenmesi gerektiğini vurgularken, “3 Nisan Sanayi Günü” ilan edilmesi, Sanayi (Kent) Müzesi kurulması ve coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılması konularının önemine değindi.

Başkan Çapraz, turizm sektörünün geliştirilmesi, Filyos Limanı’nın ihracat için etkin şekilde kullanılması, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak adına meslek liselerinin desteklenmesi ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB) faaliyete geçirilmesi, istihdamın artırılması ve bu doğrultuda geleceğe yönelik şehir planlamasının yapılmasının gerekliliğini belirtti.

Lojistik merkezi kurulması, demiryolu ağının genişletilmesi ve küçük sanayi sitelerinin hayata geçirilmesi için destek isteyen Çapraz, bu adımların Karabük’ün ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya arasında fikir alışverişiyle devam etti. Meclis üyeleri, toplantıya katılımından dolayı Çetinkaya’ya teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta takla atan otomobildeki 1 kisi oldu 5 kisi yaralandi lu9vDttE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin