KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı! - Karabük Haber Postası
66ed259e9f246 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Eylül, 2024 10:35 tarihinde yayınlandı
0
0

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı!

2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adaylar, 1 Eylül’de gerçekleştirdikleri sınav sonuçlarını heyecanla bekliyordu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 KPSS Ön Lisans sonuçları belli oldu. Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişim sağlayabilecek.

Değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bu sınavın ardından, adayların tercih işlemlerinin başlayacağı tarih merakla bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin