Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Koyunlarla koçlar peş peşe döndü, o anlar havadan görüntülendi

Amasya’da çoklu doğum özelliğine sahip Bafra ırkı koyunların yetiştirildiği Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde koyunlar ve koçların buluşması ilginç anlara sahne oldu. Sürü yaklaşık 5 dakika boyunca peş peşe saat yönünde dönerek daire çizdi. 400’den fazla koyunun 30 koçla ilk buluştuğu anlar havadan görüntülendi.
Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde koyun ve koçların buluşmasıyla ilginç anlar yaşandı. 5 dakika boyunca saat yönünde dönüp daire çizen 400’den fazla koyunun 30 koçla ilk buluştuğu anlar havadan görüntülendi.

İkizlik oranı yaklaşık yüzde 75
İşletmenin koyunculuk birimi sorumlusu Ziraat Mühendisi Bora Sarıçam, koyunların koçlarla 45 gün boyunca birlikte aynı sürüde tutulduğu ’koç katımı’ adını verdikleri dönemlerde bu tür durumların görülebildiğini belirtti. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı işletmede yetiştirdikleri et ve süt verimi çok yüksek damızlık amaçlı yerli Bafra ırkı koyunların çoklu doğum özelliğine sahip olduğuna değinen Sarıçam, “İkizlik oranı yaklaşık yüzde 75. Üçüzlük oranı ise yüzde 8’leri bulabiliyor. Bir koyundan hemen hemen ikiz kuzu elde etmekteyiz. Diğer ırklarda yüzde 75’i bulan ikizlik oranını göremezsiniz. İşletmemizde dördüz, beşiz hatta altız kuzu doğumu da görüldü” diye konuştu.

6 binden fazla kuzu doğumu bekleniyor
Bu yıl Eylül ayı boyunca 3 bin 800 baş koyuna koç katımının gerçekleşeceği işletmede önümüzdeki şubat ayından itibaren toplamda 6 binden fazla kuzunun doğması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’nun Araç ilçesinde iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, Araç ilçesi Kastamonu-Karabük karayolu İğdir köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Eray G. idaresindeki74 BB 001 plakalı araba ile Mehmet B. idaresindeki 06 MESKEN 1034 plakalı araba kavşakta çarpıştı. Kazada şoförler ile Eray G. idaresindeki araçta bulunan Fatih Y. ve Mehmet Alper K. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Araç Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Jandarma takımları kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin