Köylülerin Çöp İsyanı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 08:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Köylülerin Çöp İsyanı

KASTAMONU ’nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde çöplük olarak belirlenen yer vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çöplük alanı olarak kullanılan yerin gurup yolunun hemen yanında olması hastalıklara yol açarken, ormanlık alanla iç içe olması ise çıkacak yangınlara adeta davetiye çıkarıyor. Açıklamada bulunan Çataloluk köyü sakinlerinden Muharrem Kümeçal, köylerindeki çöp sorununun had safhaya ulaştığını belirtti. Kümeçal, “Köyümüz Cide’nin en büyük köylerinden birisi, uzun zamandır devam çöp sorunumuz var. Yaz mevsiminde buradan geçmek imkânsız oluşan mikroplar hastalık saçıyor. Ayrıca çöplük de, arada bazen yangında çıkıyor kendi imkanlarımızla söndürüyoruz. Ormana sıçrama olasılığı hepimizi tedirgin ediyor diye konuşan Kümeçal, Cide Belediyesine ait çöp toplama kamyonları Denizkonak köyüne kadar gelip sonra geri dönüyorlar. Yetkililerin konuya duyarlı olup, çözüm üretmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, yoldan geçen bir grup vatandaş da “Köyümüzün manzara olarak en güzel alanı çöplük oldu. Son yıllarda çoğalan çöplük’den dolayı buradan yürüyerek geçmekten çekiniyoruz” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bb 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de Parklar Yenileniyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçede çocukların daha güvenli ve modern alanlarda vakit geçirebilmesi amacıyla park ve oyun gruplarının yenilenmesine yönelik çalışmaların başladığını açıkladı.

Belediye tarafından yürütülecek çalışma kapsamında, uzun süredir atıl durumda bulunan ve kullanım ömrünü tamamlayan parklar çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Projenin ilk uygulama noktası ise Kalaycılar Mahallesi’nde bulunan Şehit Erdinç Koymatcık Parkı oldu.

Başkan Karakaş, parkta modern oyun grupları, güvenli zemin uygulamaları, estetik çevre düzenlemeleri ve sosyal alanların oluşturulacağını belirterek, çalışmaların çocuklar ve aileler için daha konforlu yaşam alanları kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. Karakaş açıklamasında, “Amacımız sadece parkları yenilemek değil; çocuklarımızın neşeyle oynadığı, ailelerimizin huzurla vakit geçirdiği, mahalle kültürünün yeniden canlandığı yaşam alanları oluşturmak. Daha donanımlı, daha estetik ve daha güvenli bir ilçe için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Yenice Belediyesi’nin park yenileme çalışmalarının ilerleyen süreçte ilçenin farklı mahallelerinde de devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin