Köylülerin Çöp İsyanı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 08:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Köylülerin Çöp İsyanı

KASTAMONU ’nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde çöplük olarak belirlenen yer vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çöplük alanı olarak kullanılan yerin gurup yolunun hemen yanında olması hastalıklara yol açarken, ormanlık alanla iç içe olması ise çıkacak yangınlara adeta davetiye çıkarıyor. Açıklamada bulunan Çataloluk köyü sakinlerinden Muharrem Kümeçal, köylerindeki çöp sorununun had safhaya ulaştığını belirtti. Kümeçal, “Köyümüz Cide’nin en büyük köylerinden birisi, uzun zamandır devam çöp sorunumuz var. Yaz mevsiminde buradan geçmek imkânsız oluşan mikroplar hastalık saçıyor. Ayrıca çöplük de, arada bazen yangında çıkıyor kendi imkanlarımızla söndürüyoruz. Ormana sıçrama olasılığı hepimizi tedirgin ediyor diye konuşan Kümeçal, Cide Belediyesine ait çöp toplama kamyonları Denizkonak köyüne kadar gelip sonra geri dönüyorlar. Yetkililerin konuya duyarlı olup, çözüm üretmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, yoldan geçen bir grup vatandaş da “Köyümüzün manzara olarak en güzel alanı çöplük oldu. Son yıllarda çoğalan çöplük’den dolayı buradan yürüyerek geçmekten çekiniyoruz” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
belediye personelinin buldugu 175 gram altin sahibine teslim edildi yQ3p5DaU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye personelinin bulduğu 17,5 gram altın sahibine teslim edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde belediye temizlik personelinin çalışırken yerde bulduğu 17,5 gram gelen altın, sahibine teslim edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Belediye bünyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Şaban Zorba, çalıştığı sırada yerde 17,5 gram gelen altın buldu. Zorba, bulduğu altını Tosya Belediyesi’ne getirerek teslim etti. Tosya Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonrasında altının Erol Ataş isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi. Tosya Belediyesine davet edilen Aktaş’a, kaybettiği altın teslim edildi.

Belediye personeline duyarlılığı için teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükacar, “Şaban Zorba’nın gösterdiği bu örnek davranış, hem insanlık adına hem de belediyemiz adına bizleri gururlandırmıştır. Emanete sahip çıkmanın ve dürüstlüğün en güzel örneklerinden birini sergileyen personelimiz, sergilediği bu duyarlılıkla hepimize örnek olmuştur. Bulunan altın sahibi Sayın Erol Aktaş’a teslim edilmiştir. Personelimiz Şaban Zorba’yı duyarlı ve örnek davranışından dolayı gönülden tebrik ediyor, Erol Aktaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. .

Bizi sosyal medyadan takip edin