KASTAMONU ’nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde çöplük olarak belirlenen yer vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çöplük alanı olarak kullanılan yerin gurup yolunun hemen yanında olması hastalıklara yol açarken, ormanlık alanla iç içe olması ise çıkacak yangınlara adeta davetiye çıkarıyor. Açıklamada bulunan Çataloluk köyü sakinlerinden Muharrem Kümeçal, köylerindeki çöp sorununun had safhaya ulaştığını belirtti. Kümeçal, “Köyümüz Cide’nin en büyük köylerinden birisi, uzun zamandır devam çöp sorunumuz var. Yaz mevsiminde buradan geçmek imkânsız oluşan mikroplar hastalık saçıyor. Ayrıca çöplük de, arada bazen yangında çıkıyor kendi imkanlarımızla söndürüyoruz. Ormana sıçrama olasılığı hepimizi tedirgin ediyor diye konuşan Kümeçal, Cide Belediyesine ait çöp toplama kamyonları Denizkonak köyüne kadar gelip sonra geri dönüyorlar. Yetkililerin konuya duyarlı olup, çözüm üretmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, yoldan geçen bir grup vatandaş da “Köyümüzün manzara olarak en güzel alanı çöplük oldu. Son yıllarda çoğalan çöplük’den dolayı buradan yürüyerek geçmekten çekiniyoruz” diye konuştular.


Köylülerin Çöp İsyanı
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


