Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 08:57 tarihinde yayınlandı
0

Köylülerin Çöp İsyanı

KASTAMONU ’nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde çöplük olarak belirlenen yer vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çöplük alanı olarak kullanılan yerin gurup yolunun hemen yanında olması hastalıklara yol açarken, ormanlık alanla iç içe olması ise çıkacak yangınlara adeta davetiye çıkarıyor. Açıklamada bulunan Çataloluk köyü sakinlerinden Muharrem Kümeçal, köylerindeki çöp sorununun had safhaya ulaştığını belirtti. Kümeçal, “Köyümüz Cide’nin en büyük köylerinden birisi, uzun zamandır devam çöp sorunumuz var. Yaz mevsiminde buradan geçmek imkânsız oluşan mikroplar hastalık saçıyor. Ayrıca çöplük de, arada bazen yangında çıkıyor kendi imkanlarımızla söndürüyoruz. Ormana sıçrama olasılığı hepimizi tedirgin ediyor diye konuşan Kümeçal, Cide Belediyesine ait çöp toplama kamyonları Denizkonak köyüne kadar gelip sonra geri dönüyorlar. Yetkililerin konuya duyarlı olup, çözüm üretmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, yoldan geçen bir grup vatandaş da “Köyümüzün manzara olarak en güzel alanı çöplük oldu. Son yıllarda çoğalan çöplük’den dolayı buradan yürüyerek geçmekten çekiniyoruz” diye konuştular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin