Karabük’te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler ziyan görecekleri gerekçesiyle reaksiyon gösterdiler.
Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sonları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de tabiatın ziyan göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma takımları sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu çizgilerine ziyan verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma reaksiyon gösterdi. Mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, “Burada şuanda ismini bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz arkası ediliyor. Daha evvel burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu’yla Bulakköy ortasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu metodu kimse duymadan iki gün içerisinde burada süreç yapmaya başlamışlar” dedi.
Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da ziyan gördüğünü belirten Günbir, “Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, meskenin su muhtaçlığını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal şayet ki birinci yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun müddette yapılabilecek bir durum. O vakit da köy içerisinde çok büyük bir düşüncemiz olacak. Tarım, hayvancılık kuracak” diye konuştu.
Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu tabir etti.


Köylülerden içme suyu barajı tepkisi
Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.
Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

