02 Kasım, 2023 12:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:27
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Köylüler Taş Ocağındaki Tozdan Şikayetçi
Karabük İl Özel İdaresi tarafından köy ve grup yollarının yapımında kullanılan malzemeleri üretmek için Cumayanı'na kurulan taş ocağı köy sakinlerinin tepkisini çekti.
Tozdan dumandan dışarı dahi çıkamaz olduklarını belirten Cumayanı köyü sakinleri yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istediler.
Gazetemize konuşan Köy sakinleri “Taş Ocağından yükselen toz bulutları köyümüzün üzerine kaplıyor, tozdan nefes alamaz duruma geliyoruz. Buradaki Taş Ocağı belki ekonomi için destek oluyor ama bizler de mağdur oluyoruz. Buradaki taş ocağı hem çevreye, hem doğaya, hem de bize zarar veriyor Bu taş ocağında bir an önce alınmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. (Yusuf Korkmaz)
VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<
Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisine saldıran köpeği korkutmak için tabancayla ateş eden köy muhtarı, kazara yanında bulunan meslektaşını vurdu.
Olay, Kastamonu’nun Daday ilçesi Çavuşlu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy muhtarı H.Ç. (49), kendisine saldıran köpeği korkutmak için tabancasıyla yere ateş etti. H.Ç.’nin tabancasından çıkan kurşun, yanında bulunan bulanan Karabük’ün Eflani ilçesi Osmanlar köyü muhtarı Mehmet Ulukaya’ya (46) isabet etti. 112 Acil Davet Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan Mehmet Ulukaya Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ulukaya’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Jandarma takımları olayla ilgili inceleme başlattı.