Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylerinin yolunu açan iş makinesi operatörünü davul, zurnayla karşıladılar

Kastamonu’da hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan 631 köy yolu açıldı. Pınarbaşı ilçesinde ise yolları ulaşıma açılan vatandaşlar, iş makinesi operatörünü davul ve zurna ile karşıladı.
Kastamonu’da hafta sonu itibariyle etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı sebebiyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından mesai gözetmeksizin çalışmalar sürüyor. Karla mücadele çakışmaları çerçevesinde, şu ana kadar Ka631 köyün yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, Azdavay ilçesinde kapalı durumda bulunan 12 köyün yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürülüyor.
Öte yandan Kastamonu’da en yüksek kar kalınlığı 58 santimetre olarak Bozkurt ilçesine bağlı Mamatlar köyünde ölçüldü. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde de mevsimin ilk karı 32 santimetreye kadar ulaştı.
Yağışların devam ettiği il merkezi ve ilçelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hazırlıklarını tamamlayarak tedbirlerini sürdürüyor.

Yollarının açılmasını davul, zurnayla kurtadılar
Öte yandan, Pınarbaşı ilçesinde yolu ulaşıma kapanan Urva köyü Hatip Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yollarını yeniden ulaşıma açan Kastamonu İl özel İdaresi personelini davul ve zurna ile karşıladı. Davul, zurna sesini gören iş makinesi operatörü, aracından inerek vatandaşların sevincine ortak oldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da garajda çıkan yangında otomobil ve traktör kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde garajda başlayan yangının sıçradığı meskenin çatısında maddi hasar meydana gelirken, araba ile traktör kullanılmaz hale geldi.
Olay Ağlı ilçesi Dikmen Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye görre, Asim Çelebi’ye ilişkin garajda, bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın garajın bitişiğinde bulunan meskenin çatısına sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye takımları sevk edildi. Grupların çalışması ile yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yangında garaj ile garajda bulunan araba ve traktör kullanılamaz hale geldi. Meskenin çatısında ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.