Yenice ilçesine bağlı Derebaşı ve Yortan beldesi köylerinde kablo, çeşitli bakır ile ev eşyalarını çalan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Derebaşı ve Yortan beldesi köylerinde telefon kabloları, çeşitli bakır ile ev eşyalarının çalınması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde S.T. (38) ve N.D. (44) isimli şüphelilerin hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Jandarma ekiplerinin çalışmaları ile yakalanan şüphelilerin çaldıkları kabloları ve bakırları bölgede hurdacılık yapan O.T. (35) ve Ş.K.’ya (64) sattığı belirlendi. Şüphelilerden S.T.’nin 8, N.D.’nin ise 10 ayrı suç kaydığı bulunduğu öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, malzemeleri satın alan hurdacılara da para cezası kesildi.


Köylere Dadanan Hırsızlar Yakalandı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


