Köye inen ayı, ağaçları kırıp elmaları yedi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Köye inen ayı, ağaçları kırıp elmaları yedi

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde köy merkezine kadar inen ayı, bahçedeki ağaçları kırarak üzerindeki elmaları yedi. Ayıların tıpkı köyde 5 sefer daha ağaçlara ziyan verdiği öğrenildi.

İnebolu ilçesine bağlı Ayva köyünde bahçeye giren ayılar ağaçları kırdı. Köy merkezine kadar inen ayı, bahçede bulunan ağaçlara ziyan vererek kollardaki elmaları yedi. Ayıların birebir köyde daha evvel 5 sefer daha ağaçlara ve bahçelere ziyan verdiği öğrenildi. Köylüler, bahçelerine ziyan veren ayıyla ilgili tahlil üretilmesini istedi.

“Galiba birlikte yaşamayı öğreneceğiz”

Komşusunun bahçesini cep telefonu ile görüntüleyen Mustafa Fakazlı, “Biraz kaba davranmışsın, keşke kibar olsaydın. Ne yapalım galiba birlikte yaşamayı öğreneceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude dunya sanat gunu cesitli etkinliklerle kutlandi Om9kqCEi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Dünya Sanat Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bartın Üniversite’sinde (BARÜ) Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen resim, heykel, müzik ve atölye çalışmalarıyla sanatın farklı alanları bir araya getirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında bir program düzenlendi. Sanatın farklı alanlarını bir araya getiren etkinliğin açılışı Kutlubey Yerleşkesi İİBF- Eğitim Fakültesi Sergi Salonu’nda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ve Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Sabri Avcı‘nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, BARÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ile Bartın ilindeki görsel sanatlar öğretmenlerinin eserlerinin yer aldığı karma resim sergisinin gezilmesiyle başladı. Eserleri inceleyen Rektör Akkaya, sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüne vurgu yaparak emeği geçen akademisyen ve öğretmenleri tebrik etti.

Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde sulu boya, özgün baskı resim, desen ve lavi, ebru, heykel, anime ve manga ile müzik işitme alanlarında atölyeler düzenlendi. Alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler tarafından yürütülen bu çalışmalarla katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

Ayrıca program kapsamında sulu boya, yağlı boya ve ebru atölyelerinde çeşitli etkinlikler yapıldı. “Filmlerde Yaşayan Şarkılar” ve “Royal Jazz Band” konserleri, halk dansları ve modern dans gösterilerine de yer verildi. İki gün boyunca devam eden etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin