Karabük Postası tarafından
05 Ağustos, 2022 12:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KÖYDES Tahsisat Komisyonu Toplandı

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve Komisyon üyeleri katıldı. KÖYDES Projesi kapsamında yapılan ve yapılması düşünülen çalışmaların ele alındığı toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından yol, içme suyu, kanalizasyon ve tarımsal sulama işlerinde kullanılmak üzere yeni tahsis edilen 21 Milyon 463 Bin 123 TL ek ödenek ile yapılması planlanan projeler ilçelere dağılım planlaması değerlendirildi. KÖYDES Projesi kapmasında yeni tahsis edilen ek ödeneğin; Merkez ilçeye 3 Milyon 782 Bin 633 TL, Eflani ilçemize 4 Milyon 105 Bin 201 TL, Eskipazar ilçemize 3 Milyon 107 Bin 86 TL, Ovacık ilçemize 2 Milyon 751 Bin 238 TL, Safranbolu ilçemize 4 Milyon 714 Bin 985 TL, Yenice ilçemize 3 Milyon Bin 980 TL olarak öngörülen ödeneklerin projeler itibari ile programlanarak uygulanmasına karar verildi. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin