Reklam
Reklam
koy yolundaki karaca kamerada
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Köy yolundaki karaca kamerada

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yolun ortasında oluşan çukurdan su içen karaca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İlçeye bağlı Toprakcuma köyü yolunda aracıyla seyir halinde olan şoför, yol ortasında oluşan çukurdan su içen karacayı fark etti. Karaca, bir müddet daha su içtikten sonra gecenin karanlığında gözlerden kayboldu. O anları ise şoför cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Kirsal Kalkinma Yatirim Programinda basvuru suresi uzatildi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Kırsal Kalkınma Yatırım Programı’nda başvuru süresi uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 17. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvuru süresi uzatıldı. Programa başvurular 30 Haziran 2026 tarihine kadar yapılabilecek.

Bakanlık tarafından duyurulan program kapsamında yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklerden yararlanacak projelerde alt limit 100 bin TL, üst limit ise 30 milyon TL olarak belirlendi. Aile işletmeleri için üst limitin 8 milyon TL olduğu bildirildi.

Program çerçevesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların yanı sıra tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal ve bitkisel gübre işleme tesisleri gibi alanlar desteklenecek.

Ayrıca makine parkları, yenilikçi tarım teknolojileri, bilişim sistemleri ve akıllı tarım uygulamaları ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik yatırımlar da hibe desteği kapsamına alındı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen üretici ve yatırımcıların müdürlüğe başvurabileceğini belirtti. Başvurular, programın resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Yetkililer, kırsal alanda üretimi artırmayı, tarımsal altyapıyı güçlendirmeyi ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların son başvuru tarihini kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin