Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yolun ortasında oluşan çukurdan su içen karaca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
İlçeye bağlı Toprakcuma köyü yolunda aracıyla seyir halinde olan şoför, yol ortasında oluşan çukurdan su içen karacayı fark etti. Karaca, bir müddet daha su içtikten sonra gecenin karanlığında gözlerden kayboldu. O anları ise şoför cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.


Köy yolundaki karaca kamerada
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

