Köy evleri göz kamaştırıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2023 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Köy evleri göz kamaştırıyor

Depremin en çok hasara neden olduğu Adıyaman’da, tüm hızı ile süren köy evlerinden 3’ü tamamlandı.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından, vatandaşın barınma sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçen devlet, bir taraftan kent merkezlerinde deprem konutlarını diğer taraftan köylerde köyevlerinin yapımını sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde TOKİ ve Emlak Konut eliyle depremzedelere sıcak bir yuva kurmak için çalışmalar sürüyor.

Adıyaman’da yapılacak toplam 23 bin 640 köy evinin 6 bin 290’ının ihalesi yapılarak inşaat süreci başladı. Toplam 5 farklı tip halinde yapılan köyevleri brüt 140, 142, 143, 146, 153 metrekare, 3+1 olarak inşa ediliyor. Köyevlerinin yanında köylerde ahırı yıkılan üreticilere ahır da yapılacak.

Adıyaman merkeze bağlı Bağpınar köyünde evi yıkılan ve hasar gören 16 hak sahibi için başlatılan köyevlerinden 3’ü tamamlandı. Köylü vatandaşlar yapılan evleri inceledi. Köylü vatandaşlar yapılan evleri çok beğendi. Atatürk Baraj kıyısında yer alan Bağpınar’da yapılan köyevleri baraj manzarası, kalitesi ve güzelliği ile göz kamaştırıyor.

Bağpınar Köyü Muhtarı Bilal Yüksel, komşu köylerden evleri görmeye gelenlerin olduğunu belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Komşu köylerden gelip biten evlere bakıyorlar. Gelen de herkes beğeniyor, keşke bizde de yapılsa diyorlar. Onlarda böyle evler istiyor. Evler çok güzel, gelen herkes beğeniyor. Biran önce bitmesini ve diğerlerinin başlamasını bekliyoruz” dedi.

Evi gezen Abdullah Evren ise, evi çok beğendiğini ve çok sağlam yapıldığını kaydederek, “Evi beğenmemek elde değil. Çok sağlam evlerimiz yapıldı. Öyle bir demir koydular ki, inşaatı bizde muhtarımızla beraber takip ettik. Fakat biran evvel yerleşmemiz lazım. Hayvanlarımız daha dışarda, biran önce ahır yapılması da lazım” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yılmaz ise, “Devlet bize buraları yapıyor. Gezdik, gördük hepsi de çok güzel. İnşallah bunun devamını da getirir. Biran evvel bizi bu sıkıntılardan kurtarır” diye konuştu.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
333333
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Kahverengi Kokarcaya Karşı Feromon Tuzak

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, istilacı kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zararlının yayılımını kontrol altına almak ve popülasyon yoğunluğunu takip etmek amacıyla ilçe genelinde üç farklı noktaya feromon tuzaklar kuruldu.

Yazıköy, Nebioğlu Köyü ve ilçe merkezinde belirlenen bölgelere yerleştirilen tuzaklar sayesinde kahverengi kokarca yoğunluğu düzenli olarak izlenecek. Elde edilen veriler doğrultusunda mücadele yöntemleri etkin bir şekilde planlanacak.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, temel hedefin üreticilerin ürün kayıplarını en aza indirmek ve tarımsal üretimi korumak olduğu vurgulandı. Ayrıca, üreticilere yönelik bilgilendirme ve teknik destek çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Yetkililer, kahverengi kokarca ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini, tüm üreticilerin bu süreçte duyarlı olması gerektiğini belirtti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin