blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kov Kalesi eteklerinde şenlik coşkusu

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane’nin merkeze bağlı Esenyurt köyünde bulunan tarihi Kov Kalesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Tarihi kalenin eşsiz görünümünde düzenlenen aktiflikte vatandaşlar horon ve halaylarla eğlenirken, çeşitli müsabakalarla da unutulmaz bir gün yaşadı. Halat çekme, çuval yarışı ve yumurta taşıma üzere oyunlarda hem çocuklar hem de yetişkinler kıyasıya uğraş etti.
Kov Kalesi Şenliğine Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, vilayet protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aktiflik boyunca iştirakçiler hem eğlendi hem de piknik yaparak tabiatın tadını çıkardı.
Etkinlikte konuşan köy sakinleri, şenliğin her yıl klasik hale gelmesinden duydukları memnuniyeti lisana getirerek, tarihi doku içerisinde bu tıp toplumsal aktifliklerin devam etmesini istediklerini söyledi.

"İnsanlar köyümüze gelsin, hoş anılar biriktirsin"
Özellikle Karadeniz bölgesinden ağır iştirak olduğunu aktaran köy sakini Erdal Ceylan, "Bu şenliğimizin 2. Yılı ve bu görkemli kalenin etrafında insanlarımıza hoş görseli olan bir alan kurmaya çalıştık. Kayseri’den, Giresun’dan gelen beşerler var Karadeniz bölgesinden arkadaşları vasıtasıyla bu şenliği duyup gelenler oldu. Kalemiz ziyaretçilerle birlikte hoşlaşacak, bizler bu köyün sakinleri olarak insanların gelmelerini istiyoruz. Kalabalık olsun ve beşerler hoş anılar biriktirsin istiyoruz" dedi.
Şenliğin tarihi kale görüntüsüyle daha hoş olduğunu söz eden Hanife Çimen, "Karadeniz’in en görkemli kalesindeyiz. Burada piknik yapıyoruz, yumurta taşıma, ip çekme üzere oyunlar oynanıyor. Burada çocuklar eğleniyor, hepimiz eğleniyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Akkaya Türk dilinin zenginliğini anlattı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 ülkeden 190 milletlerarası öğrencinin iştirakiyle düzenlenen aktiflikte Türk lisanına dair paylaşımlarda bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 farklı ülkeden 190 milletlerarası Türkoloji öğrencisinin Türk lisanı alanında teorik ve pratik bilgilerini derinleştirmelerini sağlamak maksadıyla "Türkoloji Yaz Okulu" semineri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen programda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya da konuşmacı olarak yer aldı.

"Türkoloji Yaz Okulu" seminer programı, YEE Lider Yardımcısı Doç. Dr. Cahid Şenel’in açılış dersini vermesiyle başladı. Farklı üniversitelerden Türkoloji alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı aktiflikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Her Söz Bir Anahtar: Türkçe ile Yeni Kapılar Açmak" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda lisanın yalnızca bir irtibat aracı değil, birebir vakitte kanıyı şekillendiren ve dünyayı algılama biçimini etkileyen bir öge olduğunu vurgulayan Rektör Akkaya, "İnsanın en değerli kabiliyeti lisandır. Lisan irtibatın temel ögesi, toplumsallaşmanın en değerli aracı ve üretim kaynağıdır. Türkçe derinliği, tarihi birikimi ve gücüyle ışıldayan bir anahtardır. Bu istikametiyle Türkçe, güçlü Türk medeniyetinin sesi, kelamı ve baş tacıdır. Bu noktada Türkçenin dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasındaki değerli çalışmaları hasebiyle Yunus Emre Enstitüsü Başkanımız Prof. Dr. Sayın Abdurrahman Aliy’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.

Türkçe Yaz Okulları Türkiye’nin farklı kentlerinde çeşitli akademik, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin