Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Köse’de fırtına ve sağanak etkili oldu: Çatılar yıkıldı, dereler taştı

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde etkili olan sağanak dereleri taşırdı, köprüler sular altında kaldı. Fırtına nedeniyle şantiye alanındaki binaların çatıları yıkıldı.

Öğleden sonra Salyazı, Oylumdere ve Altıntaş köylerinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu. Fırtına, Gümüşhane-Bayburt Havalimanındaki şantiye binalarının çatılarını yıktı, dolu yağışı nedeniyle yüzlerce dekarlık fasulye tarlaları zarar gördü. Dolu yağışı nedeniyle Gümüşhane-Bayburt karayolunda araçlar güçlükle ilerledi. Sağanak yağışın etkisiyle Salyazı köyündeki dereler taşarken, köprüler sular altında kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin