Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2019 09:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köse,  Turizm Haftasını kutladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı. Safranbolu’nun ülkemiz için önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Köse; “Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan, önemli bir korumacılık örneği sergileyerek bu günlere gelebilmiş bir kent olan Safranbolu,  gerek ülke gerekse dünya turizmi için oldukça önemli bir yer teşkil etmekte. İlçemiz kültürü, tarihi, geleneksel el sanatları, muhteşem doğası, han, hamam ve tarihi evleri ile Cennet vatanımızın nadide kentlerinden birisi. Yine Safranbolu olarak her yıl binlerce turisti ağırlamaktayız. Bu bağlamda belediye olarak ilçemizin en büyük getirilerinden birisi olan turizm için, gerek kamu kurumlarımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerekse turizm konusunda kendisini yetiştirmiş halkımız ile birlikte sık sık istişarelerde bulunarak yeni çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Her yıl sayısı artarak katlanan ziyaretçi sayımız ile ülkemizin en çok turist ağırlayan ve en çok merak edilen kentleri arasında yer alan Safranbolu’muzun ülke ekonomisine de katkısı yadsınamaz.  Bu vesile ile tüm Safranbolu olarak, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı vermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, turizmin ulusal ve yerel ekonomilere katkısının yanı sıra toplumsal bütünleştirici rolünün tüm dünyaya egemen olması dileği ile Turizm Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Ağustos, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da GSB Gençlik Yaz Kulübü Devam Ediyor

Okulların kapanmasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocuk ve gençler için hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB)  Gençlik Yaz Kulübü Programı, Safranbolu Gençlik Merkezi’nde gençlerin yoğun katılımı ile devam ediyor.

9–12 ve 13–15 yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla geçen yıl başlatılan program, bu yaz da gençlerden büyük ilgi görüyor. Ücretsiz olarak düzenlenen kulüplerde gençler hem eğleniyor hem öğreniyor hem de gönüllülük faaliyetlerine katılıyor.

Safranbolu Gençlik Merkezi’nde keman, gitar, bağlama, piyano, resim, sportif etkinlikler, Kur’an-ı Kerim dersleri ve el işi atölyeleri gibi pek çok farklı alanda eğitimler veriliyor.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “GSB Gençlik Yaz Kulübü ile çocuklarımızın yaz tatillerini dolu dolu geçirmelerini, yeni arkadaşlıklar edinmelerini ve farklı alanlarda yeteneklerini keşfetmelerini amaçlıyoruz. Çalışan ebeveynler çocuklarını güvenle bize emanet edebilirler. Başvurularımız Gençlik Merkezimizden devam ediyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde, 30 Haziran–6 Eylül 2025 tarihleri arasında 10 dönem halinde uygulanacak program, gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin