Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Mart, 2023 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Köse: “Doğal Değerleri Korumak Önceliğimiz”

Safranbolu Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin iş birliğiyle yaşama geçirilen projede çalışmalar devam ediyor.

Tarihi Çarşı bölgesinin çehresini değiştirecek olan ve Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, ‘En İyi Proje Ödülüne’ de layık görülen projede hızla ilerleyen çalışmaları değerlendiren Başkan Elif Köse, İki bölümden oluşacak çalışmanın Birinci bölümünün cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması, ikinci bölüm ise sokak sağlıklaştırması ve yayalaştırmayla ilgili işlerin tamamlanması olduğunu söyledi.

“DOĞAL DEĞERLERİ KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ”
Projenin tamamlanmasıyla Tarihi Çarşı ve Akçasu Mahallesinin önemli bir cazibe merkezi olacağını sözlerine ekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bu alanda yöresel ürünlerimizin satıldığı bir pazar alanımız yer alacak. Çalışmalarımızı esnafımız mağdur etmeden sürdürüyoruz. Proje de kentsel sit sınırları içerisinde bulunan bu özgün alanı, tarihi değerlere saygı göstererek estetik müdahalelerle yeniden kurgulamak; alanın geçmişten getirdiği izleri, yerel ve ulusal ölçekte pekiştirmek ve korunmasının önemini alanda yer alan bir kısmı açık bir kısmı kapatılmış olan Akçasu Deresi’ni rehabilite ederek bir peyzaj değeri olarak kamu kullanımına sunmak, mevcut yeşil dokusu ve doğal değerleri korumak önceliğimiz” dedi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin