Koruması pozitif çıkan Vali Gürel, kendisini izole etti
Karabük Valisi Fuat Gürel, korumasının Coivd-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından kendini izolasyona aldı.
Korona virüs denetimlerini aralıksız sürdüren Karabük Valisi Fuat Gürel’in korumasının Covid-19 test sonucu pozitif çıktı. Vali Gürel’in, korona virüs kuralları gereği, temaslı olduğu için kendisini izolasyona aldığını ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.