"Korumanın başkenti" Safranbolu'daki Asırlık Camiler Ramazan Ayını Bekliyor - Karabük Haber Postası
SAFRA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 14:59 tarihinde yayınlandı
0
0

“Korumanın başkenti” Safranbolu’daki Asırlık Camiler Ramazan Ayını Bekliyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Osmanlı dönemi mimarisinin eşsiz örneklerini barındıran Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tarihi camiler Ramazan ayına hazır hale getirildi.

“Osmanlı’nın parmak izi”, “Açık hava müzesi”, “En iyi korunan kent” ve “Korumanın başkenti” gibi unvanlarla anılan ilçede bulunan İzzet Mehmet Paşa Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Lütfiye (Kaçak) Camii ve Ulu Camii gibi tarihi ibadethaneler, Ramazan ayının manevi atmosferini en iyi şekilde yansıtmak için hazırlandı.

Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından camilerin temizlik, aydınlatma ve bakım işlemlerini titizlikle yapılırken, özellikle tarihi camilerin orijinal dokusunu koruyarak yapılan çalışmalar, ramazan ayının manevi havasını daha da anlamlı kılacak.

Safranbolu’nun Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında yükselen tarihi camilerde her akşam teravih namazı kılınacak, mukabele ve Kur’an-ı Kerim okunacak.

“Bütün camilerde teravih eda edilecek”
İl Müfütüsü Ali Erhun, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Bütün camilerin görevliler tarafından temizlik ve bakımlarının yapıldığını ifade eden Erhun, “Nasip olursa bütün camilerimizde cemaatle teravih namazları eda edilecek. Bütün camilerimizin mukabele okunacak, Kur’an takip edilecek. Peygamber Efendimizden günümüze kadar bize tevarüs eden, sünnet olan mukabele sünnetini inşallah biz de aynı şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Osmanlı şehri Safranbolu’daki tarihi camilerde de ramazanın en güzel şekilde eda edilmesi için tedbirlerin alındığını aktaran Erhun, “Köprülü Mehmet Paşa Camimiz var, Kazdağlı Camimiz var, İzzet Mehmet Paşa Camimiz var, Dağdelen Camimiz var. Bunların hepsi ecdadın bize yadigarı” değerlendirmesinde bulundu.

12 camide hatimle teravih kılınacak
Hem Safranbolu hem de Karabük’te 12 camide hatimle teravih namazı kılınacağını açıklayan Müftü Erhun, şunları kaydetti:

“Safranbolu’daki camilerimiz Dedeoğlu Camii, Asiye Hatun Camii, Sultan Tepe Camii, Kavaklar Camii, Bostanbükü Bahçelievler Cami ve Safa mescidinde teravihler hatimle kılınacaktır. Yani ecdadımızdan bize tevarüs eden güzellikleri aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Müslüman memlekette, belde de ramazanın güzelliğini ve bereketini hep birlikte yaşayalım diye arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın tarihi bir miras olarak tescillenen Safranbolu’ya gelip; Safranbolu’yu görmelerini, ramazanda bir iftar, bir sahur, bir teravih de olsa geçirmelerini, idrak etmelerini arzu ederiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin