Nurettin Acar tarafından
08 Temmuz, 2020 12:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Korono’dan 16. ölüm. 20 günde aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Karabük'te korona virüsten dolayı yoğun bakımda tedavi gören 78 yaşındaki Hasan Akın hayatını kaybetti. Akın'ın bir hafta öncede eşi Lütfiye ile 20 gün önce de oğlu Alattin Akın virüsten dolayı hayatını kaybetmişti. Karabük’te korona virüsten dolayı 71 pozitif vak'anın tedavisi hastanede sürerken, 1 kişi daha hayatını kaybetti. Salgın sürecinden itibaren kentte ölüm sayısı ise 16'ya yükseldi. Edinilen bilgiye göre, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 70'si serviste 1'ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 71 pozitif vak'anın tedavileri sürüyor. Covid-19’dan dolayı hayatını kaybeden Hasan Akın’ın cenazesi sosyal mesafeye dikkat edilerek cenaze aracından indirilmeden yakınlarının da katılımıyla kılındıktan sonra Karabük Belediyesine ait ekiplerce tabutla birlikte hazırlanan mezarda toprağa verildi. Anne ve Babası ile aynı sebepten vefat etti Babasının kontrolü için gittiği Ankara’da hastanede Korona Virüse yakalanan Alattin Akın (53), yapılan test sonucu pozitif çıkmasının ardından tedavi altına alındığı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 19 Haziran’da hayatını kaybetmişti. Akın’ın eşi, annesi ve babası ile bazı aile yakınları da temastan dolayı korona virüse yakalanarak tedavi altına alınmıştı. Hastanede tedavi altında olan anne Lütfiye Akın (76) 1 Temmuz’da hayatını kaybettikten sonra 78 yaşındaki baba Hasan Akın’da bugün hayatını kaybetti. Son 20 günde aynı aileden 3 kişi Covid-19’dan hayatını kaybettiği Karabük’te salgın sürecinden bugüne kadar 10 bin kişi PCR testinden geçirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin