Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KORONAVİRÜS KABUSU GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Ülke genelinde Koronavirüs vakaları son haftalarda yeniden tırmanışa geçerken, Karabük'te 40 tane vakanın olduğu, bunlardan üçünün hastanede serviste takip edildiği, diğer 37 hastanın ise evlerinde karantinada olduğu ifade edildi Ülke genelinde koronavirüs vakalarındaki artış tedbirleri yeniden gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan haftalık vaka sayısındaki artış dikkat çekerken, açıklanan verilere göre, 20-26 Haziran’da 26 bin 635 olan haftalık vaka sayısı, 7 Haziran-3 Temmuz arasında 57 bin 113 oldu. Karabük'teki Koronavirüs vakaları ile ilgili olarak Gazetemize bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet  Sarı,  Karabük'te  40 vaka olduğunu, bunun üç tanesinin hastanede serviste takip edildiğini,  37 kişinin ise evlerinde karantinada olduğunu söyledi. Şu anda Karabük'te ciddi bir problemin olmadığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, "Şu anda hastanede serviste takip ettiğimiz üç hastamız var. Evinde karantinada olan 37 hastamız mevcut, evinde karantinada olan bu hastalarımızın da takibini yapıyoruz. Temmuz ayında (Son 5 Gün) İlimizde görülen ortalama günlük vaka sayımız 9 civarında bazı günler 10'un üzerinde vaka görülebiliyor. Haziran ayında ise çoğu günler hiç bir vakaya rastlanmadı" dedi. EN SON ÖLÜM HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİ Karabük'te COVİD-19'a bağlı en son ölümün 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, o tarihten bu yana da hiç bir ölümün meydana gelmediğini söyledi. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramına işaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "İlimizde şu anda ciddi bir problem gözükmüyor, ancak Önümüz Kurban Bayramı şehir dışından İlimize çok sayıda insan gelecek ve bu da haliyle bir yoğunluk oluşturacak.  Yine de tedbirimizi elimizden bırakmayalım, çok kalabalık ortamlara girmekten ve yakın temastan kaçınalım" dedi. (Nurettin Acar)    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta sele kapılan 25 küçükbaş hayvan telef oldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde dolu ve sağanak sonrası oluşan selde 25 küçükbaş hayvan telef olurken, çoban son anda kurtuldu.
Niksar ilçesine bağlı Çiçekli köyünde akşam saatlerinde tesirli olan dolu ve sağanak yağmur, sele neden oldu. Ortaba mevkisinde otlatılan koyun sürüsü, birdenbire bastıran dolu ve akabinde gelen şiddetli yağmur sonucu oluşan sel sularına kapıldı. Birinci belirlemelere nazaran yaklaşık 25 koyun ve kuzu telef oldu. Sürüyü otlatan çoban Cavit Eraslan (35) da sele kapılarak sıkıntı anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla sudan kurtulan Eraslan, köy muhtarını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen muhtar ve köylüler, çobanı Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eraslan’ın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.