Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KORONAVİRÜS KABUSU GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Ülke genelinde Koronavirüs vakaları son haftalarda yeniden tırmanışa geçerken, Karabük'te 40 tane vakanın olduğu, bunlardan üçünün hastanede serviste takip edildiği, diğer 37 hastanın ise evlerinde karantinada olduğu ifade edildi Ülke genelinde koronavirüs vakalarındaki artış tedbirleri yeniden gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan haftalık vaka sayısındaki artış dikkat çekerken, açıklanan verilere göre, 20-26 Haziran’da 26 bin 635 olan haftalık vaka sayısı, 7 Haziran-3 Temmuz arasında 57 bin 113 oldu. Karabük'teki Koronavirüs vakaları ile ilgili olarak Gazetemize bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet  Sarı,  Karabük'te  40 vaka olduğunu, bunun üç tanesinin hastanede serviste takip edildiğini,  37 kişinin ise evlerinde karantinada olduğunu söyledi. Şu anda Karabük'te ciddi bir problemin olmadığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, "Şu anda hastanede serviste takip ettiğimiz üç hastamız var. Evinde karantinada olan 37 hastamız mevcut, evinde karantinada olan bu hastalarımızın da takibini yapıyoruz. Temmuz ayında (Son 5 Gün) İlimizde görülen ortalama günlük vaka sayımız 9 civarında bazı günler 10'un üzerinde vaka görülebiliyor. Haziran ayında ise çoğu günler hiç bir vakaya rastlanmadı" dedi. EN SON ÖLÜM HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞTİ Karabük'te COVİD-19'a bağlı en son ölümün 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, o tarihten bu yana da hiç bir ölümün meydana gelmediğini söyledi. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramına işaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "İlimizde şu anda ciddi bir problem gözükmüyor, ancak Önümüz Kurban Bayramı şehir dışından İlimize çok sayıda insan gelecek ve bu da haliyle bir yoğunluk oluşturacak.  Yine de tedbirimizi elimizden bırakmayalım, çok kalabalık ortamlara girmekten ve yakın temastan kaçınalım" dedi. (Nurettin Acar)    

blank
Asuman Doğan tarafından
10 Mart, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü  Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.