Korolar Maratonu Sona Erdi

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin 30. yılını kutlayan Safranbolu’da düzenlenen Korolar Maratonu, müzik dolu iki günün ardından sona erdi.

Haber Merkezi tarafından
16 Aralık, 2024 11:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, izleyenlere eşsiz bir sanat deneyimi sunarken, çok sesli müziğin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelen toplam 21 koro, her biri farklı bir renk taşıyan performanslarıyla müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi. Geniş bir repertuarın sunulduğu etkinlikte, sahne alan koroların büyüleyici performansları ve koro kültürüne olan katkıları takdir topladı.

Etkinlik boyunca izleyiciler sadece müzikle değil, aynı zamanda söyleşilerle de sanat dolu anlar yaşadı. Koro müziği üzerine yapılan bu keyifli söyleşilerde Prof. Dr. Suna Çevik, Öğr. Gör. Sıla Yılmaz ve Dr. Burak Onur Erdem, müziğin evrenselliği ve koro kültürünün önemi üzerine değerli bilgiler sundular.

SAFRANBOLU TARİHİNİ YANSITAN ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Korolar Maratonu’nun finali, hem coşkulu hem de duygusal anlara sahne oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur ve Koro Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Burak Onur Erdem başta olmak üzere, tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederek Safranbolu’yu yansıtan özel ödüller takdim etti. Öte yandan Başkan Köse yaptığı konuşmada korolar maratonunu Safranbolu'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelecek yıllarda korolar festivali yapılabileceği müjdesini verdi. Tarihi atmosferi ve benzersiz doğasıyla müziğe ev sahipliği yapan Safranbolu, Korolar Maratonu’yla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. UNESCO’nun 30. yıl etkinlikleriyle birleşen bu özel organizasyon, koro müziğinin evrensel değerini bir kez daha vurgularken Safranbolu’nun kültür ve sanat kenti kimliğini pekiştirdi.

ÇEDAŞ ekipleri zorlu kış şartlarında enerjiyi kesintisiz sağlamak için çalışıyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ın Erbaa ilçesinde ağır kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle oluşan elektrik arızalarına ÇEDAŞ grupları şiddetli kurallarda müdahale ediyor.
Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesi Kızılotluk Mevkii’nde, yaklaşık bir haftadır devam eden ağır kar yağışı elektrik dağıtım sınırlarında arızalara neden oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu, rakımın ise bin 700’lere ulaştığı bölgede, tipi ve buz yükü nedeniyle iletken dolaşığı ve tel kopmaları kaynaklı elektrik arızaları meydana geldi. Bölgede sorumlu dağıtım şirketi Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) grupları, ulaşımın araçlarla mümkün olmadığı noktalara yaya olarak ilerleyerek arızalara müdahale etti. Vakit zaman tesirli olan tipi ve sıfırın altında 17 dereceyi bulan dondurucu soğukta gruplar, 7/24 vazife başında kalarak güç akışını sağlamak için ağır efor harcıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.