Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, izleyenlere eşsiz bir sanat deneyimi sunarken, çok sesli müziğin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.
Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelen toplam 21 koro, her biri farklı bir renk taşıyan performanslarıyla müzikseverlerin kulaklarının pasını sildi. Geniş bir repertuarın sunulduğu etkinlikte, sahne alan koroların büyüleyici performansları ve koro kültürüne olan katkıları takdir topladı.
Etkinlik boyunca izleyiciler sadece müzikle değil, aynı zamanda söyleşilerle de sanat dolu anlar yaşadı. Koro müziği üzerine yapılan bu keyifli söyleşilerde Prof. Dr. Suna Çevik, Öğr. Gör. Sıla Yılmaz ve Dr. Burak Onur Erdem, müziğin evrenselliği ve koro kültürünün önemi üzerine değerli bilgiler sundular.
SAFRANBOLU TARİHİNİ YANSITAN ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ
Korolar Maratonu’nun finali, hem coşkulu hem de duygusal anlara sahne oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur ve Koro Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Burak Onur Erdem başta olmak üzere, tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederek Safranbolu’yu yansıtan özel ödüller takdim etti. Öte yandan Başkan Köse yaptığı konuşmada korolar maratonunu Safranbolu’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelecek yıllarda korolar festivali yapılabileceği müjdesini verdi. Tarihi atmosferi ve benzersiz doğasıyla müziğe ev sahipliği yapan Safranbolu, Korolar Maratonu’yla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. UNESCO’nun 30. yıl etkinlikleriyle birleşen bu özel organizasyon, koro müziğinin evrensel değerini bir kez daha vurgularken Safranbolu’nun kültür ve sanat kenti kimliğini pekiştirdi.