Korolar Maratonu Büyük Beğeni Topladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 00:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Korolar Maratonu Büyük Beğeni Topladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 30. yılını kutlayan Safranbolu, müziğin büyüleyici gücüne ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda düzenlenen Korolar Maratonu, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve büyük beğeni topladı.

Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelen 21 koro, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Performans sergileyen korolar arasında Lösev Gönüllü Korosu, Nilüfer Çocuk Korosu, Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Ambrosia Acapella, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu, Yubal Dünya Müziği Topluluğu, KorodaKal ve Üsküdar Amerikan Lisesi Mezunlar Oda Korosu gibi önemli isimler yer aldı. Bunun yanı sıra Beşiktaş Çocuk Korosu, Anchorus Çoksesli Korosu, Yeditepe Çok Sesli Korosu ve Kabataş Erkek Lisesi Gençlik Korosu-Fauna gibi gruplar da sahnede büyüleyici performanslar sergiledi.

Usta İsimlerden Söyleşiler

Etkinlik kapsamında müziğin ustaları da katılımcılarla bir araya geldi. Prof. Dr. Suna Çevik ve Öğr. Gör. Sıla Yılmaz, koro müziği üzerine keyifli söyleşiler gerçekleştirdi. Ayrıca Korolar Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Koro Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Burak Onur Erdem de etkinlikte bir konuşma yaptı. Erdem, 15 Aralık Dünya Koro Günü’nün UNESCO 30. Yıl etkinlikleriyle birleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye destekleri için teşekkür etti.

Büyülü Anlar Yaşandı

Safranbolu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşen eşsiz etkinlik, müziğin birleştirici gücünü ve çok sesli koro müziğinin evrensel değerini bir kez daha ortaya koydu. Katılımcılar, zengin bir repertuar eşliğinde müziğin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuk yaptı. Korolar Maratonu 15 Aralık’ta 12.00 ve 16.00 saatleri arasında devam edecek.

675df68a2a892
675df68c60a53
675df68d13081
675df6aadc4f2
Bizi sosyal medyadan takip edin
kadir
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Mart, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadir Gecesi’nde öğrenciler aynı sofrada buluştu

Kadir Gecesi’nin manevi atmosferi, İsmail Necati Efendi Yurdu’nda düzenlenen özel programla öğrencilerle birlikte yaşandı.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’in yanı sıra AFAD İl Müdürü Mustafa Avcı, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir ve Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet ederek Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine vurgu yaptı.

Etkinlik kapsamında yurt öğrencilerinden oluşan Tasavvuf Korosu tarafından gerçekleştirilen dinleti, geceye ayrı bir manevi hava kattı. Programda ayrıca Osmanlı macunu ikramı ve çeşitli geleneksel etkinlikler düzenlenerek katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı.

Dualar eşliğinde gerçekleşen program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. Kadir Gecesi’nin huzur ve bereketi, öğrencilerle birlikte paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin