Kordon Park’taki görüntüler tepki çekiyor - Karabük Haber Postası
dq23
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 12:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Kordon Park’taki görüntüler tepki çekiyor

Kordon Park’ta son günlerde gözle görülür şekilde artan olumsuz görüntüler, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Karabük şehir merkezinde, Araç Çayı kıyısında yer alan ve kentin önemli sosyal alanlarından biri olarak bilinen parkta, özellikle son günlerde ortaya çıkan manzara “bu kadarına da pes” dedirtti. Yürüyüş, dinlenme ve sosyalleşme amacıyla yoğun olarak kullanılan parkın bazı noktalarında yanmış çöp kovaları ve çevre kirliliği dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, özellikle çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek için tercih ettikleri parkta oluşan bu görüntülerden rahatsız olduklarını ifade etti. Akşam saatlerinde yoğunluğun arttığını belirten park kullanıcıları, bazı grupların davranışları nedeniyle huzurun kaçtığını dile getiriyor.

Öte yandan park içerisinde bulunan bazı çöp kovalarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildiği görüldü. Yanan kovalar hem çevre kirliliğine yol açtı hem de olası bir yangın riski nedeniyle tedirginlik oluşturdu.

Bölge sakinleri, yaşananların tekrarlanmaması için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, parkta denetimlerin artırılmasını, güvenlik önlemlerinin sıklaştırılmasını ve zarar gören alanların kısa sürede onarılmasını talep ediyor.

Karabük’ün en çok tercih edilen açık alanlarından biri olan Kordon Park’ta yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi, özellikle ailelerin ortak beklentisi olarak öne çıkıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 23
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

İL GENEL MECLİSİ KOLTUĞUNA 3 ADAY!

Karabük İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi AK Parti’de üç adaylı tablo konuşuluyor. 17 üyenin oy kullanacağı seçimde kritik rol, İl Başkanı Ferhat Salt’ın elinde bulunuyor.

Karabük İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı 1 Nisan’da yapılacak seçimle netleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olması beklenirken, aynı partiden iki ismin daha adaylığı gündemde. 11 AK Partili üye arasında oyların bölünme ihtimali, gözleri MHP ve CHP’nin 6 üyesine çevirdi. Seçimde anahtar rolün AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından oluşan Karabük İl Genel Meclisi, 17 üyesinin kendi arasında yaptığı seçimle başkanlık koltuğuna Ahmet Sözen’i getirmişti. Ancak şimdi gözler, 1 Nisan 2026’da yapılacak yeni başkanlık seçimine çevrildi. Uzun yıllardır meclisi yöneten Sözen’in koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu.

ÜÇ ADAYLI TABLO

AK Parti cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ertan Mısırlı ile Merkez ilçe  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Okan Kirman’ın da başkanlık için yarışacağı konuşuluyor. Her üç isim de AK Partili üyelerden oluşuyor. Ahmet  Sözen Safranbolu, Ahmet Okan Kirman Merkez, Ertan Mısırlı ise Yenice ilçesinden seçilmiş durumda.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Parti içinde mevcut başkanla devam edilip edilmeyeceği ya da yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Parti’nin 11 il genel meclis üyesi arasında yapılması beklenen ön seçim ihtimali kulislerde konuşulsa da, seçime sadece bir hafta kala belirsizliğin devam etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte en kritik rolün AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu değerlendiriliyor.

DENKLEMDE 6 OY KRİTİK ROLDE

Karabük İl Genel Meclisi, toplam 17 üyeden oluşuyor. AK Parti’nin 11, MHP’nin 4, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor. Sayısal üstünlük AK Parti’de olmasına rağmen, aynı partiden üç adayın çıkması halinde oyların bölünmesi durumunda MHP ve CHP’nin toplam 6 oyunun seçimin kaderini belirleyebileceği ifade ediliyor.

Seçim, meclis üyelerinin kendi arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. Gözler, 1 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde özellikle AK Parti cephesinden yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin