Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2025 16:38 tarihinde yayınlandı
0

Kordon Park’a Seyir Terası Yapılıyor

Karabük Belediyesi, kent sakinlerine yeni sosyal alanlar sunma amacıyla çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda, şehrin önemli alanlarından biri olan Kordon Park’ta seyir terası yapımına başlandı. Filyos Çayı’nın yanında yer alan Kordon Park, yeni yapılacak seyir terası ile birlikte cazibe merkezi haline gelecek.
Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, seyir terasının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor ve önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında sadece seyir terası yapımı ile sınırlı kalınmayacağı, aynı zamanda park genelinde gençleştirme ve çevre düzenleme çalışmalarının da gerçekleştirileceği bildirildi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kordon Park’ın Karabük’ün yeni cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini ifade etti.

Başkan Çetinkaya, “Kordon Park’ta gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde hem şehir halkımız hem de ziyaretçilerimiz için daha keyifli bir alan oluşturmayı hedefliyoruz. Seyir terası, ziyaretçilerin Filyos Çayı ve çevresindeki doğal manzarayı keyifle izleyebilecekleri özel bir nokta olacak. Bununla birlikte, çevre düzenleme çalışmalarıyla Kordon Park’ı daha canlı ve modern bir yapıya kavuşturmayı planlıyoruz” dedi.
Seyir terası ve beraberindeki çevre düzenlemelerinin tamamlanması ile birlikte Kordon Park’ın Karabük’te önemli bir buluşma ve dinlenme noktalarından biri haline geleceği ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin