Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Temmuz, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köpeği öldürüp, sahibinin yaralayan ve tutuksuz yargılanan sanık 6 yıl 6 ay hapis cezası aldı

Bolu’da köpek kavgası nedeniyle tartıştığı kişiyi tabancayla vurarak yaralayan ve kangal cinsi köpeğini de öldüren sanık, tutuksuz yargılandığı davada ’Silahla kasten yaralama’ suçundan 6 yıl, ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapis cezası aldı.
Olay, 15 Ekim 2021’de Mudurnu ilçesi Çağşak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarında husumet olan Kamil Akçay ile Bilal Över, küçükbaş hayvanlarını otlatmaya çıkardı. Sürülerin birbirlerine yaklaşmasıyla Akçay’ın köpeği ile Över’in çoban köpekleri kavga etti. Köpeklerin kavgası nedeniyle Akçay ile Över arasında da tartışma çıktı. Tartışma sonrası Över, köy muhtarı olan babası Mustafa Över’e ait tabancayla Akçay ile köpeğini vurdu. Kangal cinsi köpek ölürken, karnına isabet eden kurşunla yaralanan Akçay, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
3 yıl süren dava sonuçlandı
Olayın ardından jandarma ekiplerinin yakaladığı Bilal Över, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Över hakkında ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ ve ’Kasten yaralama’ suçlarından dava açıldı. Bolu’da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Över, karar duruşmasında hakim önüne çıktı. Duruşmada Kamil Akçay ile ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Bilal Över ile Mustafa Över, mahkemede üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlerini istedi. 3 yıl süren dava sonunda Bilal Över, ’Silahla kasten yaralama suçundan 6 yıl, ’Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapse çarptırıldı. Över’e adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Düzce’de meydana gelen kazada motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde 3 kişinin bulunduğu elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek, başını kaldırıma çarpan şoför ağır yaralandı.
Kaza, 00.30 sıralarında Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı bitiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Aydınpınar Caddesi istikametine gitmekte olan E.K yönetimindeki 54 AIA 343 plakalı motosiklet, kaldırımdan inerek yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde eşi ile çocuğu bulunan E.B yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek başını kaldırıma çarpan E.K ağır yaralandı. Yaralı E.K. Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Elektrikli bisiklette bulunan 3 kişi ise 112 acil sıhhat gruplarının yaptıkları denetimlerin akabinde hastaneye gitmek istemedikleri için ambulanstan indirildiler. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin