blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Temmuz, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Konutlar Teslim Edilmedi, Vatandaşlar Mağdur!..

Karabük’te TOKİ tarafından inşa edilen Kartaltepe Konutları ile Millet Bahçesi projeleriyle ilgili belirsizlikler devam ediyor. Vatandaşlar konutlarının teslim edilmesini beklerken, Millet Bahçesi’ndeki ticari alanların mülkiyet süreci de netleşmiş değil.

Karabük Merkez Kartaltepe Mahallesi’nde hayata geçirilen TOKİ projesi kapsamında 2+1 nitelikli 190 adet, 3+1 nitelikli 90 adet olmak üzere toplam 280 konutun hak sahipleri, 21 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlenmişti. Projenin teslimat tarihi olarak 2025 yılı Haziran ayı belirtilmişti. Ancak gelinen noktada ne konutların teslimi gerçekleşti ne de konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. Kiralarını ödemeye devam eden yüzlerce hak sahibi, yaşadıkları mağduriyet karşısında yetkililerden net bir bilgi bekliyor.

MİLLET BAHÇESİ’NDE GÖZLER AÇILIŞ TARİHİNDE

Öte yandan Karabük’te yapımı süren ve kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip edilen Millet Bahçesi projesinin, geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalara göre Ağustos ayında tamamlanması bekleniyordu. Normal yapım süresinin üzerine çıkılmasına rağmen, proje tasarruf tedbirlerine takılmadan devam ettirildi. Ancak Ağustos ayına yaklaşık 20 gün kala, Millet Bahçesi’nin planlanan tarihte açılıp açılmayacağı halen netlik kazanmış değil.

TİCARİ YAPILARIN MÜLKİYET DURUMU BELİRSİZ

Millet Bahçesi içerisinde yer alan 13-14 yeni ticari yapının mülkiyet durumu da halen açıklığa kavuşmuş değil. Bu dükkanların Karabük Belediyesi’ne devredileceği ve hatta önceki belediye yönetimi döneminde bu konuda bir protokol yapıldığı yönünde geçmişte kamuoyuna açıklamalar yapılmıştı. Ancak şu anda söz konusu dükkanların hala Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyetinde olduğu ifade ediliyor. Şimdiki Karabük Belediyesi’nin bu dükkanları devralmak için girişimlerini sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında.

TOKİ KONUTLARIYLA TAKAS MI?

İddialara göre, söz konusu ticari yapılar ile Kartaltepe TOKİ Konutları arasında geçmişte bir takas ya da devir süreci başlatılmıştı. Ancak bu sürecin resmi bir protokole dayandırılmamış olması, bugün yaşanan sıkıntıların temel sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Karabük Belediyesi’nin söz konusu dükkanların devrini alabilmek için çeşitli girişimlerde bulunduğu, buna karşılık olarak ise Kartaltepe TOKİ Konutlarının henüz Bakanlığa teslim edilmediği öne sürülüyor.

KONUT MAĞDURLARI UMUTLA BEKLİYOR

Ortada ciddi bir mağduriyet bulunuyor. Aylar önce kura ile ev sahibi oldukları açıklanan vatandaşlar, hala anahtarlarını alamadı. Bu süreçte artan kira maliyetleri ve belirsizlik, hak sahiplerini maddi ve manevi olarak zorluyor. Vatandaşlar, Bakanlık ve Karabük Belediyesi’nin bir an önce çözüm için ortak bir zeminde buluşmasını, sürecin daha fazla uzamadan netlik kazanmasını ve evlerine bir an önce kavuşmayı umut ediyor.

Yetkililerden bu belirsizliği ortadan kaldıracak somut adımları ivedilikle atması beklenirken, gerekli çalışmalar başlatıldığı taktirde  hem konut mağdurlarının mağduriyetinin giderileceği, hem de Karabük kamuoyunda oluşan soru işaretlerini ortadan kalkacağı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Temmuz, 2025 14:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mermer Kavşağında Sona Yaklaşılıyor

Eskipazar ilçesinde önemli bir ulaşım noktası olan Mermer Kavşağı’nda yürütülen düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, kavşak alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Cıva, kavşak düzenlemesinin Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, ilçe halkına müjdeli haberi verdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem trafik akışının rahatlayacağını hem de sürüş güvenliğinin artacağını vurgulayan Cıva, sürece destek veren vatandaşlara da teşekkür etti.

Başkan Cıva yaptığı açıklamada, “Çalışmalar süresince gösterdikleri sabır ve anlayış için tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, verdiğimiz geçici rahatsızlık için özür diliyoruz. Biz bu şehre aşığız,” ifadelerini kullandı.

Mermer Kavşağı’nın tamamlanmasıyla birlikte Eskipazar’da ulaşımın daha düzenli ve güvenli hale gelmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.