Komşuları İzin Vermedi, Evine Doğalgaz Bağlatamadı - Karabük Haber Postası
678f687e3a6b1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 12:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşuları İzin Vermedi, Evine Doğalgaz Bağlatamadı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 7 kişilik Turan ailesi, komşularının arsalarından doğalgaz bağlantısına geçiş izni vermemesi nedeniyle evine doğalgaz bağlatamadı.

Barış Mahallesi’nde iki katlı evde çocuklarıyla birlikte oturan 81 yaşındaki Yılmaz ve 77 yaşındaki Hamide Turan, 10 yıl önce mahalleye gelen doğalgaz bağlantısını komşularının arsalarından bağlantıya geçiş izni vermemesi nedeniyle evlerine ulaştıramadı. Doğalgazın bağlatılması için Karabük Valiliğine başvuran Yılmaz Turan, ikamete gelen Kargaz yetkililerinin “komşularının arsalarından doğalgaz hattı geçişine izin vermesi durumunda” bağlantıyı yapabileceklerini iletti. Turan ailesi, komşularının bu çözüme yanaşmadığını ifade etti.

“Soba ile ısınıyoruz”

İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Yılmaz Turan, mahalleye 10 sene önce doğalgaz geldiğini belirtti. Evin alt tarafından geçen kısma Karayollarının müsaade etmediğini, üst kısımdan da ev sahiplerinin izin vermeyince doğalgaz hattının bağlanmadığını ifade eden Turan, “Doğalgaz şirketine gittik, muhtara gittik, muhtar da aynısını söyledi. Muhtar, ‘Orada yol var, yol gelene kadar bekleyeceksin’ dedi. Valiliğe müracaat ettik, valiliğe müracaat edince buraya geldiler. ‘Sizin orada komşu var, bağlantı yapılmasını istemiyor, izin verirlerse hemen gelir bağlarız’ dediler. Alt tarafı da ‘Karayollarına ait’ dediler. Biz de ‘yolun kenarından geçer’ diyoruz. Herkesin doğalgazı var, 10 yıldır benim yok. Soba ile ısınıyoruz, odun kırıyorum, çekiyorum yakıp ısınıyoruz. Zor oluyor ama ne yapalım, donalım mı? Sadece sobanın ısındığı yer yanıyor, diğer yerler hep buz gibi. Banyo, mutfak diğer odalar… Sıcak su yok. Yetkililerden doğalgazın bağlatılmasını istiyorum” dedi.

Hamide Turan da, odaların soğuk olduğunu, sadece soba yanan odanın sıcak olduğunu belirtti. Turan, “Misafir gelse oturacak yer yok. Hepimiz bir yerde, sobanın yanında yatıyoruz. Mutfakta iş yaparken üşüyorum” diye konuştu.
Turan ailesi, soruna bir çözüm bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin