Kastamonu’nun Daday ilçesinde köyde çıkan yangında 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kül oldu. Yangında 4 büyükbaş hayvan da telef olurken, köyde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Yangının diğer evlere sıçramadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.
Olay, Daday ilçesine bağlı Değirmencik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vahit Karamehmetoğlu ile oğlu Şaban Karamehmetoğlu’na ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın diğer yapılara da sıçrayarak büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine köye Kastamonu, Daday ilçesi ve Karabük'ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları ile diğer evrelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
[caption id="attachment_168758" align="alignnone" width="683"]2 EV KÜLE DÖNDÜ[/caption]
Yangında, Vahit Karamehmetoğlu’na ait 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangında samanlığı yanan Ahmet Şekerci, “Köy içinde dolaşıyordum. Yangını görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yoğun duman vardı, yangını söndüremedim. Burada bir sürü ev, samanlık, ahır var. Burada iki ev yandı, ahır, samanlıkta yandı, garajda yandı. Hayırseverlerden, devletimizden yardım istiyoruz” dedi.
"YANGININ NEDEN ÇIKTIĞINI BİLEMİYORUZ"
Daday Değirmencik Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz da, “Yangını duyar duymaz köye geldim, söndürmek için koşturuyoruz. Yangın nasıl çıktı, bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoğlu’na ait iki ev, ahır, samanlık, sera gibi yapılar yandı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangının neden çıktığını şimdilik bilemiyoruz. Yangını komşular görmüş, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangını söndürdüler. Şu anda soğutma çalışmaları halen sürüyor” dedi.
Öte yandan, Değirmencik köyünde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile alevlerin diğer evlere sıçraması ise ihtimal faciayı önledi.
Alkollü traktör sürücüsü 3 araca çarparak durabildi: O anlar kamerada
Çorum’da 1.76 promil alkollü olduğu tespit edilen traktör şoförü, 3 araca çarparak durabildi. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı.
Olay, Alaca ilçesi Zile Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, CçA. idaresindeki 19 AES 721 plakalı traktör, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıktı. Traktör, evvel Hakan K. yönetimindeki 06 TNL 80 plakalı arabaya, akabinde park halindeki 19 AEN 831 ve 19 ADG 648 plakalı arabalara çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan bir araba de gerisinde park halinde bulunan 71 FD 800 plakalı araca çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sıhhat grubu sevk edildi. Kazada talih yapıtı ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine gelen trafik polislerinin yaptığı denetimde traktör şoförünün 1.76 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollü şoförün ehliyetine el konulurken, traktör otoparka çekildi. Şoföre toplam 10 bin 260 TL idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, kaza anı cadde üzerinde bulunan bir iş yerine ilişkin kameraya güvenlik kamerasına yansıdı.