Kastamonu‘da 2021-2022 sezonunda tiyatro salonlarında oynanan eser sayısı 43 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından verilen bilgilere göre, Kastamonu genelinde 2021-2022 sezonunda tiyatro salonlarında 43 eserin 28’ini yetişkin oyunları, 15’ini ise çocuk oyunları oluşturdu. Yetişkin eserleri için 39 gösteri yapılırken, çocuk eserleri için 29 gösteri yapıldı. Tiyatro izleyicilerinin yüzde 62,4’ünün yetişkinlerden, yüzde 37,6’sının ise çocuklardan oluştuğu görüldü.
Öte yandan, Kastamonu‘da 2022 yılında gösterilen toplam film sayısı 366 oldu. Filmlerin 225’ini yerli, 141’ni ise yabancı filmlerden oluştu. (İHA)


Komşu ilde tiyatro salonlarında oynanan eser sayısı 43 oldu
2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu
AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.
Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


