Kombi bacası faciası: 17 yaşındaki kız hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kombi bacası faciası: 17 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Samsun’da odasında bulunan doğalgaz kombi bacasının çıkması sonucu sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 17 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Olay, Canik ilçesi Hasköy Mahallesi Opr. Dr. Aynur Dağdemir Sokak üzerinde bulunan Hasevler Sitesi A1 Blok’un 7. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 17 yaşındaki Asya Ceylin S. ailesinin de evde bulunduğu sırada odasında bulunan kombinin bacasının çıkması sonucu karbonmonoksit gazından etkilendi. Bir süre sonra ailesinin Asya’nın hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine durum 112’ye bildirildi. Genç kız ambulans ile çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastane yapılan müdahalelere rağmen Asya kurtarılmadı. Asya’nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olay yerin inceleme ekipleri olay yerinde çalışma yaptı. Doğalgaz firması ekipleri de evde gaz ölçümü yaptı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(FAU-

Bizi sosyal medyadan takip edin
kose ilyas
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
26 Mart, 2026 11:11 tarihinde yayınlandı
0
0

YAPAY ZEKAYA SORDUM, CEVAP BENİ İKNA ETMEDİ

Yapay zekaya Türkiye’nin hayvancılıkta ve tarımda ne durumda olduğunu sordum.
Verdiği cevap aşağıda;
“TÜİK ve Eurostat verilerine göre Türkiye, 2024-2025 yıllarında hem büyükbaş hem de küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığında Avrupa Birliği (AB) ülkelerini geride bırakarak lider konuma yükselmiştir. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta en yakın rakibi İspanya’yı 3 kat aşan Türkiye, büyükbaş hayvan sayısında da Fransa’yı geride bırakarak zirveye yerleşmiştir.
Türkiye’nin Avrupa Hayvancılık Liderliği Detayları:
Küçükbaş Hayvancılık: Türkiye, 50 milyonu aşan küçükbaş hayvan varlığıyla Avrupa’da açık ara liderdir. Koyun sayısında İspanya’yı 3 kat, keçi sayısında ise Yunanistan’ı 3-4 kat geride bırakmaktadır.
Büyükbaş Hayvancılık: Türkiye’nin büyükbaş hayvan sayısı 16,9 milyonun üzerine çıkarak, uzun süre lider olan Fransa’yı geçmiştir.
Tarımsal Hasıla: Hayvancılıktaki bu artışın yanı sıra Türkiye, toplam tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise 8. sırada yer almaktadır.”

Yapay zeka beni çok şaşırttı.
Oysaki, ben doğal zekamla tam aksini düşünüyordum.
Yapay zekaya şu soruları da soracaktım yine canımı sıkar, aklımdan şüphe ederim diye vazgeçtim.

Yapay zeka ile ters düşmeme Neden olan kafamdaki sorular bunlar;

* Hayvancılıkta ve tarımda lider olan bir ülkede neden varlık içinde yokluk çekiyoruz?

* Neden gıda enflasyonunda Avrupa’da ilk sıradayız?

* Neden dünyanın en pahalı eti Türkiye’de satılıyor?

* Neden tarıma dair ne varsa yüzlerce milyar dolar ödeyerek ithal ediyoruz?

* Neden son 4 yılda et ithalatımız 60 kat arttı.

* Neden 2025’in ilk 7 ayında canlı hayvan ve kırmızı et ithalatına 1 milyar dolardan fazla ödeme yaptık?

Türkiye, tarım ürünleri ithalatına yılda yaklaşık 14 milyar dolar civarında harcama yapıyor. Son yıllarda artan ithalatla birlikte, hububat, yağlı tohumlar ve canlı hayvan/et öncelikli kalemler olup, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan buğday ve ayçiçeği yağı ithalatı yoğunlukta.

Tarım ithalatımız hızla artıyor. 2025’in ilk yedi ayında 6 milyar doları aştı. 2025 yılının tamamında ne oldu, açıklanmadığı için bilmiyorum.
En fazla ithal ettiğimiz ürünler buğday (3,4 milyar dolar), soya fasulyesi ve ham ayçiçeği yağı.

Tarımda ve hayvancılıkta lider ülke olacak kadar iyi isek, ürettiğimizin bize yetmesi gerekmez mi? Fazlasını ihraç etmemiz gerekmez mi?
Sebze, meyve ve et fiyatlarının daha uygun olması gerekmez mi?
Bu ithalat patlaması nedir?

Bu ne yaman çelişkidir.
Yapay zeka bizimle alay ediyor, yada ağam bizimle eğlenir.