Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2014 14:42 tarihinde yayınlandı
0

KOM Şube’den Bir İlk

Karabük Kom Şube, tarihinde ilk defa tek operasyonda 6 kilo esrar ele geçirdi

Karabük KOM Şube ekiplerinin kent genelinde zehir tacilerine yönelik düzenlediği operasyonda 6 kilo 19 gram esrar ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve KOM Şube Müdürü Raif Arabacı’nın, son günlerde kent genelinde gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına yönelik başlattığı operasyon dahilinde, Atatürk Bulvarı’nda durdurulan bir otomobilde arama yapıldı. Aracın bagajında 2 kilo 19 gram esrar ve bir adet tabanca ele geçirildi. Otomobilin sürücüsü S.D. (49) ile yanındaki L.A. (42) gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyette yapılan sorgulamaları neticesinde esrarı Bartın ilinden getirdiklerini öğrenen ekipler, Bartın şehir merkezinde S.K.’nin (36) evine operasyon düzenledi. Evin bodrumunda çuval içerisinde 4 kilo esrar ve 9 kök Hint keneviri ele geçiren ekipler, S.K.’yi gözaltına alarak Karabük’e getirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.D., L.A. ve S.K. isimli şahıslar adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 yıllık tarihi boyunca tarihinde ilk defa tek operasyonda 6 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
86015007 1460 4577 8d1b 452a75079d67
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 09:37 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

MEB Açıkladı: 12 Haziran Cuma Günü Okullar Tatil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında önemli bir karar aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Haziran 2026 Cuma günü ülke genelindeki örgün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verilecek.

Kararın, 14 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav hazırlıkları nedeniyle alındığı belirtildi. Sınavın uygulanacağı okul ve kurumlarda gerekli düzenlemelerin eksiksiz şekilde tamamlanabilmesi amacıyla öğrenciler için 12 Haziran’da ders yapılmayacak.

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, sınav merkezlerinde sıra düzenlemeleri, optik formların hazırlanması ve teknik kontrollerin gerçekleştirilmesi için okulların bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Öğrenciler için ders yapılmayacak olan günde öğretmenler de idari izinli sayılacak. Böylece okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki tüm örgün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetleri durdurulacak.

Öte yandan alınan kararın, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav öncesindeki son cuma gününü dinlenerek geçirmelerine de imkan sağlayacağı değerlendiriliyor.

MEB, söz konusu tatilin eğitim öğretim takviminde herhangi bir değişikliğe neden olmadığını da vurguladı. Buna göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı planlandığı şekilde 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karne alarak yaz tatiline çıkacak.

Bakanlığın açıklamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin merak ettiği “12 Haziran’da okullar tatil mi?” sorusu da yanıt bulmuş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin