Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2014 14:42 tarihinde yayınlandı
0

KOM Şube’den Bir İlk

Karabük Kom Şube, tarihinde ilk defa tek operasyonda 6 kilo esrar ele geçirdi

Karabük KOM Şube ekiplerinin kent genelinde zehir tacilerine yönelik düzenlediği operasyonda 6 kilo 19 gram esrar ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve KOM Şube Müdürü Raif Arabacı’nın, son günlerde kent genelinde gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına yönelik başlattığı operasyon dahilinde, Atatürk Bulvarı’nda durdurulan bir otomobilde arama yapıldı. Aracın bagajında 2 kilo 19 gram esrar ve bir adet tabanca ele geçirildi. Otomobilin sürücüsü S.D. (49) ile yanındaki L.A. (42) gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyette yapılan sorgulamaları neticesinde esrarı Bartın ilinden getirdiklerini öğrenen ekipler, Bartın şehir merkezinde S.K.’nin (36) evine operasyon düzenledi. Evin bodrumunda çuval içerisinde 4 kilo esrar ve 9 kök Hint keneviri ele geçiren ekipler, S.K.’yi gözaltına alarak Karabük’e getirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.D., L.A. ve S.K. isimli şahıslar adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 yıllık tarihi boyunca tarihinde ilk defa tek operasyonda 6 kilo esrar maddesi ele geçirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede 9 ilin katilimiyla bolgesel deprem tatbikati Ee7xPWb1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de 9 ilin katılımıyla bölgesel deprem tatbikatı

Düzce’de, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda 9 ilden 569 personel ve 69 aracın katılımıyla bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi. Merkez üssü Gölyaka olan 7,2 büyüklüğündeki deprem senaryosunda 4 farklı enkazda arama kurtarma çalışması yürütüldü.

Afet alarmının verilmesinin ardından planlanan tatbikata; Düzce’nin yanı sıra Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Yalova, Karabük, Bilecik ve Bartın illerinden arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından toplam 569 personel ve 69 aracın görev aldığı bölgesel tatbikatta, 4 farklı enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları yürütüldü.

Ekipler, senaryo gereği daha önce yıkılan binaların enkazına saklanan yaralıları başarılı müdahalelerle bulundukları yerden güvenli şekilde çıkardı. Afet anındaki koordinasyonu ve reaksiyon hızını ölçmeyi hedefleyen tatbikatın, gün boyu belirlenen enkaz alanlarında devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin