Koçaş’tan yapılandırma uyarısı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2017 13:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Koçaş’tan yapılandırma uyarısı

Karabük Defterdarı Osman Koçaş 6736 ve 7020 sayılı kanun kapsamında vergi affından faydalanarak yapılandırma yapan vatandaşların taksitlerini ödemeleri için uyarılarda bulundu.
19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile 27 Mayıs 2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı kanun kapsamında başvuru süreleri içinde mükelleflerin önemli ölçüde teveccüh gösterdiğini belirten Koçaş, “ Her iki yapılandırma kanunu ile de; Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi, Yİ-ÜFE oranında yani üçte iki oranında azaltıldı ve Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen silindi. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapıldı.
Borcun peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısı kadar ikinci defa indirim yapıldı. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkânı verildi. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulandı. Böylece vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını yapılandırarak ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütme imkânına kavuştu. Mükelleflerimizin yapılandırdıkları borçları açısından sağladıkları bu avantajları kaybetmemeleri ve borçlarının eski haline dönerek tekrar faiz ve ceza yükü altına girmemeleri için ödemelerini süresinde ve düzenli yapmaları önem arz etmektedir. Özellikle 7020 sayılı kanun açısından İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir.
Bu kapsamda, söz konusu kanunlardan yararlanan vatandaşlarımız açısından 6736 sayılı kanunun 3. taksit ve özellikle 7020 sayılı kanunun 1.taksit ödeme sürelerinin son günü 31 Temmuz 2017 tarihidir.
Bu doğrultuda tüm mükelleflerimizi başvurdukları yapılandırma kanunlarının avantajlarını kaybetmemeleri için taksitlerini süresinde ödemeye davet ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxx 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Nisan, 2026 10:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Kırsala Kalkınmaya Dev Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı’nın başvuru rehberi yayımlandı. Program kapsamında kırsal bölgelerde üretimi artıracak yatırımlara milyonlarca liralık destek sağlanacak.

Yayımlanan rehbere göre yatırımcılara 100 bin TL alt limit olmak üzere 30 milyon TL’ye kadar destek verilecek. Özellikle aile işletmelerine yönelik projelerde yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği uygulanacak. Küçük ölçekli aile işletmeleri için yatırım üst limiti ise 8 milyon TL olarak açıklandı.

Programın en dikkat çeken başlıklarından biri ise akıllı tarım ve yenilenebilir enerji yatırımları oldu. Yapay zeka destekli tarım sistemleri ile enerji verimliliğine yönelik projeler öncelikli yatırım alanları arasında yer aldı. Ayrıca proje kapsamında alınacak makine ve ekipmanlarda KDV muafiyeti uygulanabileceği belirtildi.

Destek kapsamındaki yatırım alanları arasında hayvancılık, tarımsal üretim, su ürünleri, tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımları bulunuyor.

Kadın girişimciler, genç yatırımcılar ve tarımsal amaçlı örgütlerin başvurularına öncelik verileceği bildirildi. Başvuruların Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi sistemi üzerinden çevrim içi olarak yapılacağı ifade edilirken, yatırım sürecinin belirlenen takvime uygun şekilde tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer ayrıca aynı yatırım için birden fazla kamu desteği alınamayacağını, gerçeğe aykırı beyanda bulunan başvuruların ise reddedileceğini açıkladı.

Kırsal kalkınmayı güçlendirmeyi hedefleyen programın, özellikle üretim kapasitesinin artırılması ve modern tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin