Haber Merkezi tarafından
13 Ocak, 2025 23:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kocaeli Karabüklüler Derneği’nin Yeni Başkanı Kezban Ünlü Oldu

Kocaeli Karabüklüler Derneği’nin 9. Olağan Genel Kurulu Pazar günü gerçekleştirildi. Genel kurulda iki aday yarışması beklenirken, Bahri Kökçü’nün seçimden çekilmesiyle Kezban Ünlü tek aday olarak seçime katıldı. Oy birliğiyle seçimi kazanan Kezban Ünlü, derneğin yeni başkanı oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mahmut Demir’in memleketine ‘şampiyona’ jesti

Türkiye Klâsik Güreşler Federasyonu, Avrupa, dünya, olimpiyat ve cihan şampiyonluğu bulunan tek Türk güreşçi Mahmut Demir’in memleketi Amasya’da, efsane ismin ismini taşıyacak Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası düzenleyecek.
Suluova Akdağlılar Derneği’nin Kapaklı mesire alanında 17’ncisini gerçekleştirdiği yayla şenliğinde konuşan Federasyon Başkanvekili Şahin Hopur, "Mahmut Demir ülkemizin yetiştirdiği değerli bir pehlivan. 2026 yılının Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonası’nı tüm masrafı bize ilişkin olmak üzere Akdağ er meydanında yapacağız" dedi.

"Federasyonun jestini karşılıksız bırakmayacağız"
Küçük yaşlarda başladığı güreşte doruğa ulaşıp 1994’te İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası finalinde ABD’li rakibi Bruce Baumgartner’in sırtında verdiği şampiyonluk pozuyla hafızalara kazınan Mahmut Demir de "2026 yılında Minikler Karakucak Türkiye Şampiyonasını Akdağ Yaylası’nda yapacağız. İnşallah başarılı oluruz. Daha sonraki yıllarda da yıldızlar, gençler ve büyükler kategorileri şampiyonalarını Akdağ’da yapmaya talip olduk. Onların jestini karşılıksız bırakmayacağız. İnşallah bu şampiyonalarda dünya minderlerinde ülkemizi gururla temsil eden vatan evlatları çıkacak" formunda konuştu.
Çok sayıda atletin katıldığı güreşleri Amasya Valisi Başkan Bakan ve AK Parti Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez de izledi. 7’den 70’e vatandaşların ilgiyle takip ettiği güreşleri izlemeye gelen yaşlı bayana bir asker koluna girerek yürümesine yardım etti. Şenliğin ağalığını yapan Ahmet Gedik ise bütün güreşçilere para dağıtıp takviye oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin