KOAH hastasına ait oksijen tüpünü hurdacı almış - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
koah hastasina ait oksijen tupunu hurdaci almis 3kX53J1U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KOAH hastasına ait oksijen tüpünü hurdacı almış

Karabük’te KOAH hastasına ilişkin oksijen tüpünün çalınması olayına karışan kişinin hurdacı olduğu ve tüpü atıl durumda olduğu gerekçesiyle aldığı ortaya çıktı.

Şirinevler Mahallesi’nde 3 gün evvel meydana gelen olayda kimliği bilinmeyen bir kişi KOAH hastası Şükrü K.’ye ilişkin oksijen tüpünü çaldı.

Güvenlik kamerasını izleyen Şükrü K.’nin oğlu tüpü hafif ticari araçla yanaşan bir kişinin aldığını gördü.

Durumun bildirilmesi üzerine inceleme başlatan polis takımları şahsi tespit etti.

Şahıs tabirinde tüpü atıl durumda olduğunu düşündüğü için aldığını belirtirken, oksijen tüpünün sahibine teslim edildiği ve tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin