KKTC Meclis Başkanı Töre, ‘Famagusta’ dizisine yönelik sert açıklamalarda bulundu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KKTC Meclis Başkanı Töre, ‘Famagusta’ dizisine yönelik sert açıklamalarda bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Zorlu Töre, Artvin Çoruh Üniversitesi’nde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı panelinde yaptığı konuşmada, sert açıklamalarda bulundu.
Töre, uluslararası kuruluşları ve bazı devletleri eleştirerek, Kıbrıs Türk halkının ulusal birliğine yönelik yapılan girişimlere karşı duracaklarını vurguladı.
Töre konuşmasında, “Bizi ne Amerika ayırabilir ne Avrupa Birliği ayırabilir, ne de Birleşmiş Milletler Konseyi ayırabilir. Bizi kimse ayıramaz” diyerek, Kıbrıs Türk halkının birliğine olan inancını yineledi. Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Töre, “Onlar bilsinler, Gazze’ye baksınlar. Utansınlar, siyonizme nasıl destek veriyorlar? Katliamlara nasıl destek veriyorlar, utansınlar ve artık Kıbrıs’la uğraşmasınlar” ifadeleriyle uluslararası toplumun tutumunu sert bir dille eleştirdi.
Töre, ayrıca ABD’de çekilen “Famagusta” adlı diziye de tepki gösterdi. Bu tür yapımların, Kıbrıs Türk halkını ulusal kimliğinden ve devletinden vazgeçirmek amacıyla yapıldığını savunarak, “Gelsinler Taşkent katliamını, Atlılar ve Muratağa skandallarını, Banyo katliamını dizi yapsınlar. Bu işin arkasında Siyonizm yatıyor, Rum ve Yunan lobisi yatıyor” dedi. Töre, Kıbrıs Türk halkının emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı direneceğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Mehmet Akif Ersoy’un “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” sözünü hatırlatan Töre, Batı’nın insan hakları ve demokrasi söylemlerinin ikiyüzlülüğüne dikkat çekti. Gazze’deki durumu örnek göstererek, “Hani insan hakları? Yerle bir ettiler Gazze’yi. Ne doktor kaldı, ne çocuk kaldı, ne kadın kaldı” diyerek uluslararası toplumu sert bir dille eleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin