Karabük Postası tarafından
09 Şubat, 2023 14:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kızılay Personeli ve Gönüllüleri Hatay Yolunda

Türk Kızılay'ı Karabük Şubesi Personelleri ve Gönüllülerinden oluşan ekip, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerde zarar gören Hatay/Antakya bölgesinde görev almak üzere uğurlandı. Gönderilen ekip; Bölgedeki  vatandaşlara dağıtılmak üzere ikramlık malzemeler ve battaniyeler yüklenen araç ile orada ayrıca aş evlerinden çıkan sıcak yemek dağıtımında görev alacak. Kızılay Karabük Şube Başkanı Av. Cemalettin Yavaşcı yaptığı açıklamada; ''Arkadaşlarımız her türlü hava ve arazi koşullarında görev yapmak için yeterli eğitime sahip, afet bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza yardım için gece gündüz görevde olacaklar. Enkazda arama kurtarma çalışmalarına katılan personellere, gönüllülere, güvenlik ve kolluk kuvvetlerine,alanda görevli diğer personellerin, en önemlisi de oradaki vatandaşlarımızın beslenme hizmetlerinde görev alacaklar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ayrıca nakdi ve aynı bağış yapacak vatandaşlarımız muhakkak bulundukları ildeki Valilik, AFAD, Kızılay veya STK'lar ile irtibata geçerek yardım göndersinler. Çok güçlü ve dayanışmaya gerçekten değer veren bir milletiz. Ancak bilinçsiz giden yardımlar ekiplerimizi zor duruma düşürüyor. Vakit kaybettiriyor. Kesinlikle yetkili kurumlar koordinasyonu ile yardımların gönderilmesi gerekiyor" (Halil Kızılyer)  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar: “Kelkit Depremi gerekli uyarıyı yapmıştır”

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar, Gümüşhane Kelkit merkezli bugün sabah saat 06.09’da yaşanan 4.1 büyüklüğündeki sarsıntının bölge için ikaz niteliğinde bir zelzele olduğunu söyledi.
5 km derinlikte gerçekleşen sarsıntının Erzincan ve dolayısı ile Kuzey Anadolu Fay (KAF) çizgisine çok yakın bir lokasyonda gerçekleştiğini kaydeden Kürşad Bekar "Bu sarsıntı, beklenen ‘Büyük bir KAF sarsıntısına ne kadar hazırız?’ sorusunu da beraberinde getirmektedir. Maalesef bölgemizdeki kaçak ve eski yapıların fazlalığı, kırsalda her arazinin ortasına bir mesken yapılması, buna bağlı olarak yüksek eğimli yerlerde açılan yolların tabanların hassaslığını düşürmesi, kıyı şeritlerinin dolgu yapılarak insan varlığına açılması ileride yaşanacak büyük maddi ve manevi kayıpların önünü açmaktadır. Trabzon özelinde Karadeniz bölgesinin coğrafik, yağış ve topoğrafya kaideleri bu sarsıntının dolaylı tesirlerini epeyce yıkıcı hale getirmektedir. Ülkemizde olduğu üzere bölgemizde de birçok ilçe belediyemizde yer bilimci meslektaşlarımızın (jeofizik ve jeoloji) bulunmaması bu bölgelerde yapılan birçok inşaatın (mesken yahut endüstriyel yapı) yer etüt raporlarının sağlıklı denetim edilmediği gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Bu mevzuda bilhassa ilçe belediyelerinin sorumluluklarını tekrar hatırlatmak isteriz. Bölgemizde yalnızca oluşacak bir sarsıntı sonrası eğime bağlı heyelanlar kelam konusu olmayıp bilhassa eski ve kalitesiz yapıların temel donatılarının su yürümesi nedeniyle paslanma ve korozyona maruz kalması ve buna bağlı olarak binaların ayakta kalabilirliğinin düşük olduğunu biliyoruz. Tüm bu binaların temel ve temele yakın kolon ve kirişlerinin ehil ve işinin ehli firmaların yapacağı jeofizik etütlerle hasarsız yapı kontrolünün kesinlikle yapılması gereklidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.