Kızılay Personeli ve Gönüllüleri Hatay Yolunda - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Şubat, 2023 14:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Kızılay Personeli ve Gönüllüleri Hatay Yolunda

Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi Personelleri ve Gönüllülerinden oluşan ekip, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerde zarar gören Hatay/Antakya bölgesinde görev almak üzere uğurlandı.

Gönderilen ekip; Bölgedeki  vatandaşlara dağıtılmak üzere ikramlık malzemeler ve battaniyeler yüklenen araç ile orada ayrıca aş evlerinden çıkan sıcak yemek dağıtımında görev alacak.

Kızılay Karabük Şube Başkanı Av. Cemalettin Yavaşcı yaptığı açıklamada;

”Arkadaşlarımız her türlü hava ve arazi koşullarında görev yapmak için yeterli eğitime sahip, afet bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza yardım için gece gündüz görevde olacaklar. Enkazda arama kurtarma çalışmalarına katılan personellere, gönüllülere, güvenlik ve kolluk kuvvetlerine,alanda görevli diğer personellerin, en önemlisi de oradaki vatandaşlarımızın beslenme hizmetlerinde görev alacaklar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ayrıca nakdi ve aynı bağış yapacak vatandaşlarımız muhakkak bulundukları ildeki Valilik, AFAD, Kızılay veya STK’lar ile irtibata geçerek yardım göndersinler. Çok güçlü ve dayanışmaya gerçekten değer veren bir milletiz. Ancak bilinçsiz giden yardımlar ekiplerimizi zor duruma düşürüyor. Vakit kaybettiriyor. Kesinlikle yetkili kurumlar koordinasyonu ile yardımların gönderilmesi gerekiyor” (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat ozel harek t polislerinden nefes kesen tatbikat Lt7r2QNX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat özel harekât polislerinden nefes kesen tatbikat

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nün özel harekât polislerinin tatbikat görüntülerinin de yer aldığı video, güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarını gözler önüne serdi.

Tokat’ta İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü bünyesinde yapımı tamamlanan Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Operasyon Eğitim Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programı kapsamında Polis Özel Harekât ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikat, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Programa Tokat Valisi Abdullah Köklü, Cumhuriyet Başsavcıvekili Selçuk Avan, İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin ile 48. Piyade Eğitim Alayı Komutanı Sebahattin Altınordu katıldı. Protokol üyeleri, eğitim binasında yürütülecek faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Açılışla birlikte ilk eğitim faaliyetinin de gerçekleştirildiği programda, özel harekât polislerinin operasyon kabiliyetlerini yansıtan tatbikat dikkat çekti. Senaryo gereği yapılan uygulamalarda ekiplerin koordinasyonu ve müdahale becerileri ön plana çıktı. Öte yandan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve tatbikat görüntülerinin de yer aldığı video, güvenlik güçlerinin görev bilinci ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. “Göreve daima hazır, daima kararlı” mesajıyla yayımlanan görüntülerde, kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşların huzurunun korunması için yürütülen çalışmalar vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin