Kızılay Personeli ve Gönüllüleri Hatay Yolunda - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Şubat, 2023 14:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Kızılay Personeli ve Gönüllüleri Hatay Yolunda

Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi Personelleri ve Gönüllülerinden oluşan ekip, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerde zarar gören Hatay/Antakya bölgesinde görev almak üzere uğurlandı.

Gönderilen ekip; Bölgedeki  vatandaşlara dağıtılmak üzere ikramlık malzemeler ve battaniyeler yüklenen araç ile orada ayrıca aş evlerinden çıkan sıcak yemek dağıtımında görev alacak.

Kızılay Karabük Şube Başkanı Av. Cemalettin Yavaşcı yaptığı açıklamada;

”Arkadaşlarımız her türlü hava ve arazi koşullarında görev yapmak için yeterli eğitime sahip, afet bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza yardım için gece gündüz görevde olacaklar. Enkazda arama kurtarma çalışmalarına katılan personellere, gönüllülere, güvenlik ve kolluk kuvvetlerine,alanda görevli diğer personellerin, en önemlisi de oradaki vatandaşlarımızın beslenme hizmetlerinde görev alacaklar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ayrıca nakdi ve aynı bağış yapacak vatandaşlarımız muhakkak bulundukları ildeki Valilik, AFAD, Kızılay veya STK’lar ile irtibata geçerek yardım göndersinler. Çok güçlü ve dayanışmaya gerçekten değer veren bir milletiz. Ancak bilinçsiz giden yardımlar ekiplerimizi zor duruma düşürüyor. Vakit kaybettiriyor. Kesinlikle yetkili kurumlar koordinasyonu ile yardımların gönderilmesi gerekiyor” (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin