Reklam
Reklam
kizilay haftasinda milli egitimden anlamli bagis H81QGehV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Kızılay haftasında Milli Eğitim’den anlamlı bağış

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay haftasında kan bağış kampanyasına 100’ün üstünde personel ve öğretmenle katıldı.

Kızılay’ın 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutladığı Kızılay haftası Bolu’da çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Kızılay’ın kampanyasına tam destek verdi. Kampanyaya Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü ve öğretmenler katıldı. 100’ün üstünde personelle ve onlarca öğrenci velisiyle kampanyaya destek veren Milli Eğitim camiası düzenli kan bağışının önemine dikkat çekti.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, “Kan bağışı, acile değil sürekli ihtiyaç duyulan ve hayati önem taşıyan bir konu. Bu sebeple düzenli kan bağışı yapmak çok önemli aynı zamanda bir sosyal sorumluluk ve insani görevidir. Bu önemli sorumluluğa katkı sağlayıp kan bağışında bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin