Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Eylül, 2021 12:31 tarihinde yayınlandı
0

Kızılay Gönüllüleri Kent Ormanda Çevre Temizliği yaptı

Karabük Kızılay Gönüllüleri hafta sonu dünya temizlik günü etkinlikleri kapsamında kent ormanda temizlik çalışması yaptılar.

“Atıksız Bir Dünya” mottosu ile her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü Dünya Temizlik Günü faaliyetlerini organize eden Let’s Do It! hareketi, çöp körlüğünü yenmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bütün Dünyada ve 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülmekte.

Çok sayıda gönüllünün katıldığı etkinlik sonrası kısa bir açıklamada bulunan Kızılay Kadın Kolları Başkanı Zuhal Kahriman, “Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras temiz bir dünya. Hepimizin birey olarak sorumlulukları var. Bugün bu bilinçle çevre temizliği yapıyoruz. Önemli olan kirletmemek. Ama ne yazık ki insanımız doğaya acımasız davranıyor. Doğada gününü gelince kusuyor. Zaten bilinçli, kendini bilen insan ne ormanını, ne çevresini kirletir. Temennimiz çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak” dedi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin