Reklam
Reklam

Kızılay Afet Deposu 6 Yıl Sonra Nihayet Açıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2016 14:48 tarihinde yayınlandı
0

2010 Yılında Karabük-Ankara Karayolu Hamzalar mevkiinde yapımına başlanan  Türk Kızılayı Acil Afet Deposu düzenlenen törenle açıldı.  Törende konuşan Vali Mehmet Aktaş, “İlimizde ve bölgemizde İnşallah olmaz ama muhtemel bir doğal afete en hızlı ve seri şekilde müdahale etme imkanı sağlayacak böyle bir lojistik tesisinin açılmış olması gerçekte bizleri mutlu ve memnun etmiştir” dedi

2010 Yılında yapımına başlanan ve o günden bu yana bir  türlü bitirilemeyen Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi açılışı yapıldı. Hamzalar mevkiinde  yapılan açılış törenine;  Vali Mehmet Aktaş, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya katıldı.

Törende konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, tesisin açılışında emeği olanlara teşekkür etti.  Türk Kızılayı’nın dünyanın bir çok yerinde insan onurunu, hayatını, sağlığını muhafaza etmek için hiçbir millet, din, dil, ırk ve sınıf ayrımı gözetmeden canla, başla görev yapan, hizmet eden, mücadele eden göz bebeği bir kuruluş ve teşkilat olduğunu belirten Vali Mehmet Aktaş, “Millet olarak Türk Kızılayı’mızla gerçekten gurur ve onur duyuyoruz. Özellikle son yıllarda ülke ekonomimizde ki gelişmeye koşut olarak dünya çapında çok büyük hizmetler ve organizasyonlara imza attılar” dedi.

Vali Aktaş; Türk Kızılayı’nı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederek ve başarılarının devamını dileyerek  “Tabi ki hizmet edebilmek için her şeyden önce kaynağa ve tesise ihtiyaç var. Bu kapsamda ilimizde ve bölgemizde inşallah olmaz ama muhtemel bir doğal afete en hızlı ve seri şekilde müdahale etme imkanı sağlayacak böyle bir lojistik tesisinin de açılmış olması gerçekte bizleri mutlu ve memnun etmiştir. İnşallah bu tesis çok sık kullanılmaz, kullanma ihtiyacı olmaz ama olduğunda da en hızlı şekilde insanımızın hizmetinde olacaktır” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da Merkezin ülke adına güzel bir hizmet olduğunu ifade ederek, katılan herkese teşekkür etti.

Tan,  “Türk Kızılayı herkesin, bizim Türk Kızılayı’mız. Bu hizmetin Karabük için de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dünyanın 82 ülkesinde Kızılaycılar hizmet vermekte. Kan konusunda son zamanlarda yoğun bir çalışmamız var. Şuan 2 milyon 100 bin adet ünite toplar vaziyetteyiz, bunu 2 milyon 750 bine çıkartmamız gerekiyor. En kısa zamanda çalışmalarımızı artırarak bunu da sağlamayı düşünüyoruz. Son dönemlerde demokrasi nöbetlerinde de görevlerimiz var. Kızılaycılarımız ülkemizin her tarafında çay, su, kahve, kek ve helva ikramlarıyla sokaktaki kahramanlarımıza destek vermeye çalışıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Devrek Hamidiye Anadolu lisesinden mezuniyet töreni

devrek hamidiye anadolu lisesinden mezuniyet toreni mmRw1NLa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te 99 Anadolu Lisesi öğrencisi okuldan mezun olmanın sevincini yaşadı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Hamidiye Anadolu Lisesi öğrencileri dört yıl aradan sonra okuldan mezun olmanın sevincini okul idarecileri, aileleri ve diğer davetlilerle paylaştılar.

2025-2026 Eğitim- Öğretim Yılı nedeniyle okulun spor salonunda düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanırken, mezun olan ve iyi derece ile okulu bitiren öğrencilere protokol tarafından teşekkür plaketleri verildi. Birinci olarak okuldan mezun olan Elif Keçeli ise yaş kütüğüne dönem nişanını çakmanın haklı gururunu yaşadı.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Hamidiye Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar, “Çok kıymetli davetliler 1968 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan, ilimizin ve ilçemizin en eski ve en köklü eğitim merkezi olan okulumuz 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi olarak kuruluşumuzun 58.mezuniyet yılımızın programı ve etkinliklerine hoş geldiniz sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor, bugünün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Gençlerimizi yeni bir yolun başına sorunsuzca ulaşmayı başardınız. Bu vatanın, bu milletin, bu kültürün bir parçası olarak yol alan gençler yetiştirmeyi başardınız. Bu taptaze beyinleri zararlı, gereksiz şeylerle değil yarın bayrağı teslim aldıklarında onlara lazım olacak güzelliklerle doldurmayı başardınız. Ve başarınızın ödülü şu anda karşınızda dimdik, onurlu ve gururlu bir şekilde durmakta. Bu sebep dolayısıyla mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Değerli meslektaşlarım Bu önemli günün en önemli mimarları tartışmasız sizlersiniz. Dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve velilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığımız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum ve siz değerli öğrencilerimiz öğrencilik hayatın en güzel evresi ve bu evreyi tamamlamak üzeresiniz. Bundan sonra belki de hayatın zor kısımlarıyla karşılaşacaksınız bu zor kısımla karşılaştıklarında o zorluğu aşacak gücü kendilerinde bulmalarını arzu ettiğimiz mezun öğrencilerimize başarılar diliyorum. Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi bu günlere büyük ölçüde genel bütçe imkanları ve çevre katkılarıyla ulaşmıştır.1968 yılından bu güne kadar emeği geçen ve katkısı olan kamu kurum ve kuruluşları ile bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Programın ardından okullarından mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu velileri ve diğer katılımcılar ile birlikte paylaştılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin