Kızılay Afet Deposu 6 Yıl Sonra Nihayet Açıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2016 14:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
0
0

Kızılay Afet Deposu 6 Yıl Sonra Nihayet Açıldı

2010 Yılında Karabük-Ankara Karayolu Hamzalar mevkiinde yapımına başlanan  Türk Kızılayı Acil Afet Deposu düzenlenen törenle açıldı.  Törende konuşan Vali Mehmet Aktaş, “İlimizde ve bölgemizde İnşallah olmaz ama muhtemel bir doğal afete en hızlı ve seri şekilde müdahale etme imkanı sağlayacak böyle bir lojistik tesisinin açılmış olması gerçekte bizleri mutlu ve memnun etmiştir” dedi

2010 Yılında yapımına başlanan ve o günden bu yana bir  türlü bitirilemeyen Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi açılışı yapıldı. Hamzalar mevkiinde  yapılan açılış törenine;  Vali Mehmet Aktaş, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya katıldı.

Törende konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, tesisin açılışında emeği olanlara teşekkür etti.  Türk Kızılayı’nın dünyanın bir çok yerinde insan onurunu, hayatını, sağlığını muhafaza etmek için hiçbir millet, din, dil, ırk ve sınıf ayrımı gözetmeden canla, başla görev yapan, hizmet eden, mücadele eden göz bebeği bir kuruluş ve teşkilat olduğunu belirten Vali Mehmet Aktaş, “Millet olarak Türk Kızılayı’mızla gerçekten gurur ve onur duyuyoruz. Özellikle son yıllarda ülke ekonomimizde ki gelişmeye koşut olarak dünya çapında çok büyük hizmetler ve organizasyonlara imza attılar” dedi.

Vali Aktaş; Türk Kızılayı’nı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederek ve başarılarının devamını dileyerek  “Tabi ki hizmet edebilmek için her şeyden önce kaynağa ve tesise ihtiyaç var. Bu kapsamda ilimizde ve bölgemizde inşallah olmaz ama muhtemel bir doğal afete en hızlı ve seri şekilde müdahale etme imkanı sağlayacak böyle bir lojistik tesisinin de açılmış olması gerçekte bizleri mutlu ve memnun etmiştir. İnşallah bu tesis çok sık kullanılmaz, kullanma ihtiyacı olmaz ama olduğunda da en hızlı şekilde insanımızın hizmetinde olacaktır” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da Merkezin ülke adına güzel bir hizmet olduğunu ifade ederek, katılan herkese teşekkür etti.

Tan,  “Türk Kızılayı herkesin, bizim Türk Kızılayı’mız. Bu hizmetin Karabük için de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dünyanın 82 ülkesinde Kızılaycılar hizmet vermekte. Kan konusunda son zamanlarda yoğun bir çalışmamız var. Şuan 2 milyon 100 bin adet ünite toplar vaziyetteyiz, bunu 2 milyon 750 bine çıkartmamız gerekiyor. En kısa zamanda çalışmalarımızı artırarak bunu da sağlamayı düşünüyoruz. Son dönemlerde demokrasi nöbetlerinde de görevlerimiz var. Kızılaycılarımız ülkemizin her tarafında çay, su, kahve, kek ve helva ikramlarıyla sokaktaki kahramanlarımıza destek vermeye çalışıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin