Kız Kur'an Kursu Öğrencileri Bilgilendirildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2015 10:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kız Kur’an Kursu Öğrencileri Bilgilendirildi

BARTIN İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün suçluyla mücadele amacıyla yürüttüğü eğitim faaliyetleri devam ediyor.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, suçla mücadele projesi kapsamında TOKİ kız Kur’an kursu öğrencilerine bilgilendirme yaptı. TOKİ kız Kur’an kursunda 6 kişiye verilen eğitimde kursiyerlere, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü web sitesi, Bartın mobese sistemi ve sürdürülen asayiş hizmetleri, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler, Bartın’da okul önlerinde öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde trafiğin tanzimi ve asayişin sağlanması yönünde alınan tedbirler, hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Eğitimin sonunda Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak hazırlanan ıslak mendiller ve araba kokuları kursiyerlere takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
za2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
05 Nisan, 2026 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Köprübaşı Camii Abdesthanesinde Su Sorunu  

Köprübaşı Camii içerisinde bulunan abdesthane bölümünde yaşanan altyapı sorunu, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Cami lavabolarında musluklardan akan suyun lavabo içine yönelmek yerine doğrudan mermer zemine akması, hem hijyen hem de kullanım açısından sıkıntı oluşturuyor.

Abdest almak isteyen vatandaşlar, suyun zemine yayılması nedeniyle kayganlaşan alanda zor anlar yaşarken, oluşan su birikintilerinin temizlik açısından da olumsuz görüntü oluşturduğunu ifade ediyor. Özellikle yoğun saatlerde sorunun daha belirgin hale geldiğini belirten cemaat, yetkililerden kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Geçici Müdahaleler Yetersiz Kalıyor

Vatandaşlar, sorunun zaman zaman basit yöntemlerle giderilmeye çalışıldığını ancak kalıcı bir düzenleme yapılmadığı için problemin devam ettiğini dile getiriyor. Zemine akan suyun hem israf hem de güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Vatandaştan Çözüm Önerileri

Sorunun giderilmesi için şu öneriler öne çıkıyor:

Lavabo ve musluk hizasının yeniden düzenlenmesi: Muslukların açısının lavabo içine doğru yönlendirilmesi veya uygun yükseklikte yeniden monte edilmesi, Sıçrama önleyici aparatların kullanılması: Su akışını kontrol altına alacak aparatlar ile zemine taşmanın önlenmesi, Eğimli lavabo tasarımı: Suyun doğrudan giderlere ulaşmasını sağlayacak yeni lavabo sistemlerinin kurulması, Zemin drenajının güçlendirilmesi: Su birikmesini önlemek için giderlerin artırılması ve eğimin yeniden ayarlanması, Kaymaz zemin kaplaması: Olası kazaların önüne geçmek için güvenli yüzey uygulamaları.

Vatandaşlar, cami gibi yoğun kullanılan ibadet alanlarında bu tür sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çekerek, yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmasını beklediklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin