Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2017 15:23 tarihinde yayınlandı
0

“Kitap Kumbarası” Projesi Başladı

 

Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi, köy okullarının kütüphanelerindeki kitap eksiklerini gidermek için “Kitap Kumbarası” projesini başlattı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda start alan proje hakkında bir açıklama yapan Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, “Bu proje Nisan ayının sonuna kadar devam edecek” dedi.

Bu önemli projeye destek veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a teşekkür eden Ünal, “Kitaplık ve kütüphanelerinde eksikleri olan özellikle köy okullarımızın eksikliklerini tamamlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Böyle programlarda genç kardeşlerimizde paylaşma, kardeşlik bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bizlerde yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde paylaşmayı, kardeşliği, çevremizi geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleri ile Safranbolu evi görünümünde tasarlanan kumbaraya ilk kitapları koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin