Kış ve ilkbahar bir arada: Çiğdemler çiçek açtı - Karabük Haber Postası
kis ve ilkbahar bir arada cigdemler cicek acti DGEnKypC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kış ve ilkbahar bir arada: Çiğdemler çiçek açtı

İlkbahar ve kış mevsiminin bir ortada yaşandığı Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Abant Gölü Ulusal Parkı’nda kar kütlelerinin ortasından açan baharın müjdecisi çiğdemler renkli manzaralara sahne oldu.

Türkiye’nin beğenilen turizm alanları ortasında bulunan Abant Gölü Ulusal Parkı, dört mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Dün sabah saatlerinde başlayan ve orta ara tesirini sürdüren kar yağışıyla birlikte Abant’ta kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye kadar yükseldi. Tabiatla iç içe olan Abant’ta, baharın müjdecisi çiğdemler de rengarenk çiçek açtı. Kar kütlelerinin ortasından açan çiğdemler renkli imgelere sahne oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turz
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2026 15:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Mağara turizmi Yenice’de canlanacak

Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Yenice ve Karabük genelinde planlanan yatırımlar ile devam eden projeler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Ziyarette özellikle Yenice ilçesinde turizm potansiyelini artıracak iki önemli proje öne çıktı. Heyet, bu yıl içinde Kelemen Mağarası’nda kazı çalışmalarına başlanacağını belirterek, mağara turizmini canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Çeltik Köyü sınırları içerisinde yer alan bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılacağı, bu sayede bölgenin sahip olduğu orman turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel turizmin de güçlendirileceği vurgulandı.

Milletvekilleri ve Belediye Başkanı, atılacak bu adımlarla Yenice ilçesinin hem ekonomik hem de kültürel anlamda kalkınmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Görüşmede ayrıca ilçe ve şehrin kültür, turizm ve tanıtım alanlarında daha güçlü bir noktaya ulaşması için önemli istişareler gerçekleştirildi.

Heyet, nazik kabulleri ve yakın ilgilerinden dolayı Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’ya teşekkür ederken, görüşmenin Yenice ve Karabük için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin