Kış uykusuna yatmayan ayı ortalığı birbirine kattı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kış uykusuna yatmayan ayı ortalığı birbirine kattı

Rize’de kış uykusuna yatmayan ayının haylazlığı güvenlik kamerasına yansıdı.
Merkeze bağlı Dörtyol köyünde kış uykusuna yatmayan ayı, 23 Kasım Cumartesi günü saat 17.58’de evlerin arka kısmında bulunan istinat duvarının üzerindeki yolda yürürken güvenlik kamerasına yakalandı. Görüntülerde evlerin olduğu bölgeye doğru duvarın üzerinde yürüyen ayının ilk önce duvarın sağ alt kısmında bulunan evleri kontrol ettiği görüldü. Sonrasında duvarın üzerindeki su dolu bidonu fark eden ayı, onunla oynamaya başladı. Bidonu devirince suyun hızlı bir şekilde aktığını gören ayı, korkarak duvarın sağ kısmında bulan çay tarım arazisine girerek hızlıca kaçtı. O anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gun kapak
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Yetim Gülerse Dünya Güler” Etkinliği Düzenlendi

Karabük’te faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Kardeşlik Buluşması Yetim Şenliği” kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

“Yetim Gülerse Dünya Güler” adıyla düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri de aktif olarak katıldı.

Etkinlikte hattat Niyazi Ünal ile birlikte bölüm öğrencileri çeşitli sanatsal çalışmalar gerçekleştirerek yetim çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların öğrenciler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerek, “Bu etkinlikler hem bölüm öğrencilerimizi hem de yapılan iyilikleri dinç ve dinamik tutmaktadır. Son yıllarda öğrencilerimizle birçok etkinlik yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gür, öğrencilere rehberlik eden Niyazi Ünal başta olmak üzere etkinlikte görev alan öğrenciler Melike Köroğlu, Serranur Karataş, Çiğdem Üstün, Hacer Kaluk, Yasemin Sakarya, Elvan Pekuzun Gökyurt, Ayşe Düzyer, İhsan Kapanşahin ve Adem Özçetin’e teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan hattat Niyazi Ünal ise organizasyona destek veren İHH ve El Sanatları Bölümü öğrencilerine teşekkür ederek, gençlere sanat hayatlarında başarılar diledi. Ünal, öğrencilerin her zaman iyilikle anılması ve güzel işler başarması gerektiğini vurguladı.

Akademisyenler ayrıca bölümde yürütülen uygulamalı eğitimlerin devam ettiğini belirterek, öğrencilerin aldıkları eğitimler sayesinde hem sanatsal anlamda gelişim gösterdiklerini hem de yeni iş imkanlarına ulaştıklarını ifade etti. Mezun öğrencilerin ise el emeği ürünlerini yurt içi ve yurt dışında pazarlayabildiği ve farklı sektörlerde istihdam edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin