Kış uykusuna yatmayan ayı Kazıkbeli Yaylası’nda ‘pazara indi’ - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kış uykusuna yatmayan ayı Kazıkbeli Yaylası’nda ‘pazara indi’

Gümüşhane’nin Kazıkbeli Yaylası’nda kış uykusuna yatmayarak kar üzerinde gezen bir ayı vatandaşlar tarafından ‘pazara indi’ denilerek kamerayla kaydedildi.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan ve denizden yüksekliği 2 bin 350 metre olan Kazıkbeli Yaylası hava sıcaklıklarının düşmesiyle karlar altında kaldı. Karın yağmasıyla birlikte yaylacılar göçe başlarken yabani hayvanlar da kış uykusuna yattı. Kış uykusuna yatmayan bir ayı ise Kazıkbeli Yaylası’nda vatandaşlar tarafından görüntülendi. Karlar üzerinde zorlukla ilerleyen ve nereye gideceğini bilmeyen ayı için ‘Kazıkbeli Yaylası pazarına geldi’ diyen yayla sakinleri, ‘goca oğlan’ diye seslendikleri ayıya nereye gideceklerini söyledi. O anlar görüntülere yansırken sosyal medyada paylaşılan görüntüler gülümsetti.
(UA-RE-ÖS-Y)

Bizi sosyal medyadan takip edin
CACACA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 09:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’de yerleşim yerine inen kurt cep telefonu ile görüntülendi

Karabük’ün Eflani ilçesinde yerleşim yerine yaklaşan bir kurt, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İlçeye bağlı Bedil köyünde yiyecek arayan bir kurt yerleşim yerine indi. Bir sürücü aracıyla seyir halindeyken yolda koşan hayvanı fark etti.

Vatandaş o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde bir süre yol boyunca ilerleyen kurt daha sonra gözden kayboldu.

 

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin