Kış lastiği dönemi yakında başlıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 11:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Kış lastiği dönemi yakında başlıyor

1 Aralık itibariyle Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Araç bakım uzmanı, lastikte üretim tarihinin önemli olduğunu belirterek, “Lastiğin raf ömrü 10 yıldır. Aracın altında bu ömür 5 yıla kadar düşüyor. Vatandaşların bunu alırken dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.
Ülke genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği dönemi başlayacak. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacaklar. Lastik taktırmak için 1 Aralık’ın beklenilmemesini tavsiye eden Düzce’de araç bakım merkezi müdürü Ümit Sel, “Ticari araçlarda zorunlu tarih 1 Aralık fakat can güvenliği için otomobiller daha erken tercih edebiliyor. Aşırı yol yapmayan insanlar daha erken taktırabiliyor. Kendi aracım için örnek vereyim. Sabah saatlerinde işe gelirken hava sıcaklığı 8-10 derece oluyor. Akşam da eve giderken hava sıcaklığı yine aynı seviyede oluyor. Bu aralar kış lastiği takılabilir. Son güne bırakmamak adına takılabilir ama resmi olarak 1 Aralık’ta lastiklerin takılması gerekiyor” dedi.

AW058492 01 jpg

“Lastikte tarih önemli”
Lastiklerin üretim tarihinin önemli olduğunu belirten Sel, “Lastiklerde üretim tarihi çok önemlidir. Lastiğin raf ömrü 10 yıldır. Aracın altında bu ömür 5 yıla kadar düşüyor. Vatandaşların bunu alırken dikkat etmeleri gerekiyor. 5-6 yıllık lastik almamak gerekiyor. Yırtık lastik almamaları gerekiyor. 2022 aslında bizim için eski bir tarih değil. Fiyat olarak daha uygun olacaksa tercih edilebilir ama mümkünse çok kullanılmadığını düşünürsek kış lastiğini yeni tarihli almak faydalı olacaktır” şeklinde konuştu. (İHA)

AW058492 03 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk idman yurdundan anlamli destek D7jFCvuE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdman Yurdu’ndan anlamlı destek

Karabük İdman Yurdu, Pazarspor ile oynanan maçın gelirlerinden elde edilen 290 bin lirayı, kanser tedavisi gören bir gencin ailesine teslim etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 3.Grup’ta yer alan Karabük İdman Yurdu ligin 29.haftasında iç sahada oynadığı Pazarspor maçı bilet gelirlerinin tamamını annesini dört yıl önce kanserden kaybeden kanser hastası gence bağışladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 12 Nisan 2026’da oynanan karşılaşmanın tüm bilet gelirlerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karabük’te yaşayan bir gencin tedavi masrafları için bağışlanacağının daha önce kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “12.04.2026 günü Pazarspor ile yaptığımız müsabakada elde edilecek tüm bilet gelirlerlerimizin sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Karabük’te yaşayan bir kardeşimizin tedavi masraflarına bağışlayacağımızı siz değerli taraftarlarımızla paylaşmış ve büyük bir hassasiyetle desteğinizi rica etmiştik.

Kulübümüzün şeffaflık ilkeleri gereği; taraftarlarımızdan ve hayırsever hemşehrilerimizden gelen katkıların kulüp hesaplarımızda tam olarak netleşmesi ve kızımızın tedavi sürecinin yoğunluğu nedeniyle ailesinin Ankara’da olması nedeniyle toplanan paranın kendilerine teslimi aşamasında doğal bir süreç yaşanmıştır. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Toplanan 290.000 TL tutarındaki yardımın tamamı, bugün itibariyle ailenin hesabına güvenle aktarılmış ve dekont kızımızın babası ile paylaşılmıştır. Bu anlamlı süreçte, kardeşimizin yanında olan, duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü olarak, sporun birleştirici ruhunu iyilikle büyütmeye devam edeceğiz. Evladımıza bir kez daha yürekten acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin